Puistola-Seura: mielipiteitä Malmin lentokentän tulevaisuudesta

Puistola-Seuran hallitus on kevään mittaan seurannut Malmin lentokentän tulevaisuudesta käytyä keskustelua ja pohtinut eri kehittämisvaihtoehtoja. Seuraavassa kooste seuran mielipiteistä:

 

MALMIN LENTOKENTTÄÄ EI VOI HISTORiAANSA MENETTÄMÄTTÄ SIIRTÄÄ

Viime aikoina on Malmin lentokentän tuleva kohtalo ollut esillä. On esitetty kentän poissiirtämisen lisäksi vaihtoehtoja täysin uuden kiitoradan rakentamiseksi nykyisten tilalle ja kääntämiseksi uuteen suuntaan tai nykyisen pääkiitoradan pidentämiseksi pohjoiseen ja päättymiseksi aivan asutuksen tuntumaan. Molemmat vaihtoehdot olisivat Koillis-Helsingille erittäin haitallisia ja mahdottomia tästä syystä toteuttaa. Laajentamisvaihtoehtojen taustalla lienee ajatus Malmin lentoaseman toiminnan laajentamisesta koskemaan nykyistä suurempia lentokoneita.

Koillisissa kaupunginosissa laajasti kannatettu tavoite säilyttää Malmin lentokenttä elävänä, mutta sen ainutlaatuista historiaa kunnioittavana kohteena, joka on selkeästi oleellinen ja arvokas osa koillisen identiteettiä. Lisäksi se on avoimena ja luonnoltaan suojattuna varsinkin lintualueena ainutlaatuinen kaupunkiympäristössä.

Malmin lentokenttää ei voi korvaamattomine historioineen siirtää ja laajennussuunnitelmat taas ovat ympäristövaikutuksiltaan sellaisia, ettei niitä voi hyväksyä. Ainoa järkevä vaihtoehto onkin säilyttää kenttä nykyisen kaltaisessa toiminnassa ja purkaa alueen nykyinen rakennuskielto, joka estää sen toiminnan järkevän kehityksen.

 

 

Edellinen artikkeliTietoa siilien suojelusta ja hoidosta
Seuraava artikkeliPuistola-Päivät 12.9. alkaen