Puistola-Seura ry:n toiminta

Puistola-Seura ry (ruotsiksi Fastböle-Sällskapet rf) on vuonna 1977 perustettu Helsingin Puistolan kaupunginosan asukasyhdistys, jolla on vuosittain noin 300 jäsentä. Yhdistys on Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan jäsenseura. Seuran toiminta-alue käsittää Puistolan peruspiirin osa-alueet: Puistola, Heikinlaakso, Tattarisuo ja Tapulikaupungin osa-alueeseen liittyvä omakotialue sekä Puistolan puoleinen osa Malmin lentokentän alueesta. Toiminta-alueen asukasmäärä oli ilman Tapulikaupungin osa-alueeseen kuuluvaa omakotialuetta noin 10 000.

Puistola-Seura julkaisee vuosittain 4-6 jäsentiedotetta sekä joka syksy Alueoppaan, joka jaetaan Ala-Tikkurilan, Alppikylän, Heikinlaakson, Puistolan, Suutarilan itäisen omakotitaloalueen ja Tapulikaupungin alueelle. Tule mukaan alueoppaaseen.

Sääntöjensä mukaisesti Puistola-Seura pyrkii kehittämään toiminta-alueensa sivistyksellisiä ja sosiaalisia oloja alueellisen omaleimaisuuden pohjalta, vaikuttamaan aluetta koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon, kohottamaan alueellista palvelutasoa ja toiminnallisuutta, edistämään alueen väestön harrastusmahdollisuuksia, yhteistoimintaa ja kanssakäymistä, lisäämään kotiseututuntemusta ja viihtyisyyttä ja toimimaan muutoinkin kotiseututyön edistämiseksi ja paikalliskulttuurin ja alueen historian tallentamiseksi.

Anna seuralle palautetta ja toiminta-aloitteita: puistolaseura(aa)gmail.com.

Edellinen artikkeliToimintakertomukset
Seuraava artikkeliTulossa: Kevätkokous ke 6.4.2022 klo 18