Punavuoriseura ry – Föreningen Rödbergen rf

Punavuori on kivikaupungin osa, jossa asuu noin 8000 henkeä. Kuten Helsingissä on tapana, myös Punavuoressa on kaupunginosayhdistys, Punavuoriseura ry. Se on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Toivomme, että seuran jäseneksi liittyisi mahdollisimman moni asukas alueelta, jota rajaavat Uudenmaankatu, Yrjönkatu, Ratakatu, Laivurinrinne, Laivurinkatu, Sepänkatu, Tehtaankatu, Telakkakatu, Hietalahdenranta, Bulevardi ja Sinebrychoffinkatu ja tietenkin missä tahansa muuallakin asuva. Punavuoren talojen kuvat ja tiedot löydät osoitteesta www.korttelit.fi.

Sääntöjensä mukaan seura työskentelee alueen sivistyksellisten, sosiaalisten ja taloudellisten olojen kehittämiseksi sekä viihtyisyyden lisäämiseksi. Olennaisia kohteita ovat ympäristökulttuuri ja maisemanhoito. Siksi seura järjestää kokouksia ja luentotilaisuuksia, joko yksin tai muiden läheisten kaupunginosayhdistysten kuten Eteläisten kaupunginosien, Kampin, Eiran ja Munkkisaari-Hernesaaren kanssa.

Punavuoriseuralla on mainittujen yhdistysten kanssa syyskuussa käyttöön vihitty kokoontumispaikka, Betania-talo Merimiehenkadun ja Perämiehenkadun kulmassa.

Kotiseudun tuntemus ja mielenkiinto rakennettuun ympäristöön suuntaavat katseet mahdollisiin epäkohtiin ja seuralla on ollut hyvät mahdollisuudet vaikuttaa kaupungin elimiin sekä niiden päätöksentekoon. Seura on ottanut kantaa monenlaisiin asioihin, usein tukeakseen myös naapuriseurojen pyrkimyksiä. Seura onkin osa Helsingin Kaupunginosa-yhdistysten liiton Helkan eteläistä suurpiiriä, joka ulottuu Lauttasaaresta Katajanokalle ja Töölöstä Eiraan.

Jäseneksi ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia Punavuoriseura18 (at ) gmail.com.

Tervetuloa mukaan kehittämään Punavuoren energistä kaupunginosaa 🙂