Föreningen Rödbergen rf

Föreningen Rödbergen rf

Rödbergen är en del av stadskärnan där det bor cirka 8000 personer. Såsom det hör till i Helsingfors har Rödbergen också en stadsdelsförening. Föreningen är partipolitiskt obunden.

Vi hoppas att så många som möjligt av stadsdelens invånare skulle ansluta sig till föreningen. Stadsdelens gränser är Nylandsgatan, Georgsgatan, Bangatan, Skeppsbrinken, Skepparegatan, Smedsgatan, Fabriksgatan, Docksgatan, Sandvikskajen, Bulevarden och Sinebrychoffsgatan och naturligtvis kan man bli medlem i föreningen var man än bor.
http://www.korttelit.fi/kaupunginosa.php/id/3

I enlighet med sina stadgar arbetar föreningen med att förbättra förhållandena inom området gällande bildining, sociala och ekonomiska frågor samt bidra till ökad trivsel. Väsentliga mål är miljökultur och landskapsvård. Därför ordnar föreningen möten och föredragstillfällen antingen ensamma ellet tillsammans med övriga stadsdelsföreningar i närheten såsom de Södra stadsdelarna Eira, Kampen, Ärtholmen-Munkholmen.

Föreningen Rödbergen har tillsammans med de nämnda föreningarna i september som sin samlingsplats invigt huset Betania i hörnet av Sjömansgatan och Styrmansgatan.

Kännedom och intresse för sin hemtrakt och miljön omkring den fäster blickarna på möjliga missförhållanden och föreningen har haft goda möjligheter att inverka på stadens organ och dess beslut. Föreningen har tagit ställning i många slags ärenden, ofta också för att stöda grannföreningarnas strävanden. Föreningen är också del av Stadsdelsföreningarnas förening Helkas södra stordistrikt, som sträcker sig från Drumsö till Skatudden och från Tölö till Eira. 

Att bli medlem sker enklast genom att ta kontakt med en styrelsemedlem t.ex. via e-post.

Välkommen med och utveckla den energiska stadsdelen Rödbergen

Punavuorikortti 14 

Föreningen Rödbergens styrelsemedlemmar