Punavuoren historia 2 – luento ja kirjanjulkistus

Seppo Luoto (KM, KTT) luennoi Punavuoren historiasta Rikhardinkadun kirjaston kokoustila Turessa keskiviikkona 30.11. klo 18-20.

Voit tilata kirjan etukäteen. Kirja maksetaan ja noudetaan luentotilaisuudesta. Kirjan hinta on 20 euroa. Maksun voi suorittaa käteisellä tai mobilepaylla.

Punavuori on yksi Helsingin vanhimpia kaupunginosia. Rödberget-nimi löytyy jo 1600-luvun kartoista punaisten rantakallioiden alueelta.

Tilaisuus on samalla Seppo Luodon Punavuoren historia II:n julkaisutilaisuus. Tässä kirjasarjan toisessa osassa tarkastellaan erityisesti sitä, miten kaupunginosa rakennetaan vuosikymmenien saatossa erilaisen kaunokirjallisuuden (romaanit, novellit ja näytelmät) kollaasina. Kirjaa varten on analysoitu yli sata kaunokirjallista teosta, jotka käsittelevät Punavuorta, sen eri näyttämöitä, hahmoja ja mielialoja!

Tämä tarkastelukulma on vielä historian tutkimuksessa varsin harvinainen, mutta sillä voidaan täydentää perinteisempää historian kirjoitusta. Sitä paitsi: aihe ja metodi soveltuu täten erityisen hyvin vanhassa kirjastossa esitettäväksi!

Seppo Luoto on päätoiminen tutkija LUT-yliopistossa, sivutoiminen tietokirjailija ja historian opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Hän on erityisen kiinnostunut Helsingin 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun historiasta. Punavuoren osalta hän on aikaisemmin kirjoittanut Punavuoren historia osa I:n sekä kaksi talohistoriikkia, Sepänkatu 9:n ja Punavuorenkatu 5:n.

Kaikille Punavuoren historiasta kiinnostuneille avoimen tilaisuuden järjestää Punavuoriseura ry.

Tervetuloa!