Adressi Itä-Helsingin musiikkikoulun puolesta (3/2013)

470
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Itä-Helsingin musiikkikoulu on painotettua musiikin- ja soitonopetusta antava peruskoulun ala-aste Roihuvuoressa Itä-Helsingin musiikkiopiston yhteydessä. Opetus on toteutettu Roihuvuoren ala-asteen ja syksystä 2009 alkaen Porolahden peruskoulun sekä Itä-Helsingin musiikkiopiston yhteistyönä.

Helsingin kaupunki on siirtämässä koulun kaksi ylintä luokkaa 5 ja 6 M pois koulun ytimestä Porolahden yksikköön, noin kilometrin päähän koulusta.

Lasten siirtyminen musiikkitunnilta toiseen ja koulutunnilta harjoituksiin, kuten myös välitunnit, läksyjen teko, sekä leikki, välipala-ateriat ja tärkeä soittimien varastointi koulutuntien ajan on tapahtunut turvallisesti saman katon alla. Musiikkikoulun tiiviissä yhteisössä lapset eivät ole jääneet seuraa tai apua vaille sitä tarvitessaan.

Siirtyminen Porolahden peruskoulun tiloihin tarkoittaisi 10-12-vuotiaille lapsille tämän yhteisön osittaista menettämistä. Toiminta kahdessa erillisessä opetuspisteessä merkitsisi pahimmillaan nykyistä tuplasti enemmän kulkemista. Päivittäinen matkustusaika olisi pois välituntien leikiltä, liikunnalta ja palautumiselta. Päivittäin toistuva kulkeminen yleisillä väylillä olisi uhkaksi lasten turvallisuudelle.

Adressin allekirjoittajat vastustavat 5-6 M luokkien siirtoa pois koulun ytimestä ja toivovat koulun säilyttämistä ennallaan laadukasta musiikin- ja soitonopetusta yhdessä toimipisteessä antavana turvallisena ja lapsille rakkaana yksikkönä.

Lisätietoja ja adressin allekirjoitus