Aikido- ja iaidonäytös Laajasalossa lauantaina 6.9.2014

399

Japanilaisia budolajeja esitellään Yatagarasu ry:n dojolla Gunillantiellä lauantaina 6.9.2014 klo 12:00.

Aikidossa harjoitellaan taistelutaitoa, jonka avulla voi torjua hyökkäyksen vahingoittamatta hyökkääjää pysyvästi. Ajatus perustuu vastustajan voiman hyväksikäyttöön, tasapainon horjuttamiseen ja pyöreään, spiraalinomaiseen liikkeeseen. Aikido sopii kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille. Aikidossa ei kilpailla.

Aikidoharjoittelu on monipuolista ja kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta. Lajin aloittamiskynnys on matala, sillä harrastuksen alkuvaiheessa edetään rauhallisesti ja luodaan vankka perusta myöhemmille haasteille. Monille aikidosta tulee elinikäinen harrastus, jopa elämäntapa.

Iaido on perinteinen japanilaiseen miekankäyttötaitoon perustuva laji, joka keskittyy miekan vetämisen ja sen käytön harjoitteluun. Iaidossa harjoitellaan enimmäkseen katoja eli muotoja, sekä yksin että parin kanssa.

Vasta-alkajat voivat aloittaa aikido- ja iaidoharjoitukset milloin tahansa. Lajeja voi kokeilla kaksi harjoituskertaa maksutta. Alkuun tarvitaan vain verryttelyhousut, t-paidan ja sandaalit tatamille siirtymistä varten. Harjoittelu tapahtuu tatamilla paljain jaloin. Yatagarasussa aikidon voi aloittaa 13-vuotiaana ja iaidon 15-vuotiaana. Seura suunnittelee aikidoon junioritoimintaa keväälle 2015.

Yatagarasu ry perustettiin vuonna 2013. Yatagarasu ry on Suomen Aikidoliiton ja Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n jäsenseura. Yatagarasu harjoittelee Pataruuma -nimisessä kiinteistössä Laajasalossa. Osoite on Gunillantie 3, 00870 Helsinki. Valoisan, isoilla ikkunoilla varustetun harjoitussalin koko on noin 100 m2. Perille pääsee busseilla 84, 85 ja 86. Tervetuloa katsomaan ja kokeilemaan!

TIEDUSTELUT:

Kari Lappalainen

puh: 044-570 3570

sähköposti: kari [at] yatagarasu.fi

www.yatagarasu.fi