Ruokahävikillä tarkoitetaan ruokaa, joka päätyy roskiin tai biojätteeksi. Suomessa heitetään ruokaa hukkaan vuosittain 20–30 kiloa henkeä kohti. Koko elintarvikeketjussa ruokaa haaskataan peräti 10–15 prosenttia.
Saa syödä! -hankkeessa kokeillaan, voisiko ylijääviä ruoka-aineita jakaa taloyhtiöissä ja siten vähentää ruokahävikkiä. Kolme kuukautta kestävä kokeilu toteutetaan roihvuorelaisessa taloyhtiössä yhdessä asukkaiden kanssa.
Asukasilta torstaina 24.1.2013 klo 18
Tilaisuus pidetään väliaikaisella Kylätalolla Tuhkimon puistossa klo 18 alkaen
Illan ohjelma:
- Roihuvuorelainen Päivi Aalto kertoo hankkeesta asukkaan näkökulmasta
- Heikki Savonen / Palmu Inc kertoo SAA SYÖDÄ! -hankeesta ja Roihuvuoren pilotti-hankkeesta.
Lisätietoa:
Kampanjan sivusto: www.saasyoda.fi
Roihuvuoren pilotti-projekti
Uutisklippi MTV:n uutisissa