Asukaspuiston avajaisten antia

296
asukaspuiston_avajaiset1.jpg
asukaspuiston_avajaiset1.jpg

Asukaspuiston avajaisissa pohdittiin jo tulevaa

Torstaina 15.9.2011 kokoontui lähes sata ihmistä Roihuvuoren asukaspuiston avajaisiin. Tilaisuus pidettiin nuorisotalolla ja vieraina oli osallistavan suunnitteluvaiheen toteuttanut eläkkeelle jäänyt arkkitehti Heikki Kukkonen, Päivikki Paakkanen palvelukeskuksesta ja Sari Granö nuorisotalolta.

Aluksi koettiin nuorisotalon teatteriryhmän energinen Syyspläjäys-näytelmä, joka kovasti riemastutti ja nauratti yleisöä. Tämän jälkeen keskusteltiin vieraiden kanssa asukaspuiston valmistumisesta, suunnitelmista ja tulevasta. Heikki Kukkonen pitää puistoa erittäin onnistuneena ja kiitteli erityisesti sitä, että asukkaiden ääni todella näkyy laitteissa ja kokonaisuudessa. Eri ikäryhmille suunnatut alueet on toteutettu asukkaiden toiveiden perusteella.

Päivikki Paakkanen kertoi, kuinka asukaspuisto nivoutuu palvelukeskuksen ja nuorisotalon yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on luoda monen sukupolven ylittävää toimintaa. Toimintatorstait ovat jo käynnistyneet ja niissä pelataan mm. lasten suosikkia bingoa. Asukaspuisto luo tällekin toiminnalle erinomaiset puitteet.

asukaspuiston_avajaiset3.jpgJatkon suhteen Heikki Kukkonen peräänkuulutti asukkaiden aktiivista toimintaa ja piti hyvänä toimintatapana kanavoida tätä toimintaa Roihuvuori-seuran kautta. Mallina voi pitää Kallion Kummien toimintaa Karhupuistossa. Seurassa tämä asia on jo harkinnassa ja tämäkin evästys noteerattiin. Esimerkiksi istutuksien hoidosta tai muusta vastaavasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua Roihuvuori-seuran johtokunnan jäsenille tai kertoa kiinnostuksestaan roihuvuori.comin keskustelupalstan kautta.

Asukaspuiston rakentamisen ensimmäinen vaihe alkaa nyt olla takana, mutta tämä ei tarkoita, että puisto olisi lopullisesti valmis. Kaikki roihuvuorelaiset voivat osallistua siihen, mikäli puistoon halutaan jotain lisää. Näitä ideoita tuli myös avajaisissa: lisää tasapainolaitteita polun varrelle, leikkimökit, shakkinappulat, linnunpönttöjä, kukkasipulien istutusta, tykki, purjepaviljonki nuorisotalon ulkopuolelle, ynnä muuta.

Roihuvuori-seura kiittää kaikkia osallistuneita ja toivoo, että kaikki osallistuvat puistosta huolehtimiseen. Pidetään siitä hyvää huolta ja muistetaan kailottaa tutuille ja tuntemattomillekin, kuinka hieno lisä tämä on arvokkaaseen kaupunginosaamme!

asukaspuisto.jpgAntti Möller
Roihuvuori-seura

Kuvat:
Marjo Von Bell
Vilppu Rantanen