Eduskuntavaalit 2011

360
eduskuntatalo__kes.jpg
eduskuntatalo__kes.jpg

Vaalit 2011 – Herttoniemi.fi & Roihuvuori.com haastavat ehdokkaat


Herttoniemen ja Roihuvuoren kaupunginosaseurat ovat yhteistyössä ottaneet selvää alueen kansanedustajaehdokkaiden mielipiteistä. Esittelyssä ovat kaikki alueen ehdokkaat jotka vastasivat kyselyyn.

Tutustu alueen ehdokkaisiin!→ (Herttoniemi.fi sivustolla)

Vaalikeskustelua Herttoniemi.fi sivustolla

Herttoniemen postissa voi äänestää myös ennakkoon.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 6. huhtikuuta ja jatkuu viikon ajan tiistaihin 12. huhtikuuta saakka. Posti on toiminut jo yli 40 vuoden ajan tuttuna ja luotettavana äänestyspaikkana ja ennakkoon voi tänäkin vuonna äänestää muun muassa 67 postissa eri puolilla Suomea. Herttoniemessä äänestämään pääsee Herttoniemen postissa, joka sijaitsee osoitteessa Linnanrakentajantie 4.

Ennakkoon äänestäminen on vaivatonta. Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ja mukaan tarvitsee ainoastaan kuvallisen henkilöllisyysasiakirjan, esimerkiksi passin tai ajokortin.

Myös aukioloajat ovat joustavat. Kolmena ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä eli keskiviikkona 6.4., torstaina 7.4. ja perjantaina 8.4. ennakkoäänestyspostit ovat auki kyseisen postin normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Viikonloppuna 9-10.4. ennakkoäänestyspostit ovat auki kello 10-16. Kahden viimeisen ennakkoäänestyspäivän aikana eli maanantaina 11.4. ja tiistaina 12.4. ennakkoäänestyspostit aukeavat myymälän normaalin aukioloajan mukaan, mutta kaikki ennakkoäänestyspostit pitävät ovensa auki molempina päivinä klo 20 asti.

Vaalilain mukaan kotimaan yleisistä ennakkoäänestyspaikoista kunnassa päättää kunnanhallitus. Vaihtoehtoisesti tai postien lisäksi kunnat voivat järjestää ennakkoäänestyksen itse muissa kunnan päättämissä paikoissa, esimerkiksi virastoissa tai kirjastoissa. Kaikkien ennakkoäänestyspaikkojen sijainnit ja aukiolon asiakkaat voivat tiedustella verkkopalvelusta www.vaalit.fi.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 17.4.

Lisätietoja:
Itella MediaDesk puh. 020 452 3366