HANAMI 2023 – ohjeita tapahtumaan saapujille (16.5.2023)

1043
Kuva / Foto Emilia Pippola, Hanami 2019.
Kuva / Foto Emilia Pippola, Hanami 2019.

Roihuvuoren HANAMI 2023 – Helsingin kirsikankukkajuhla

Roihuvuori-Seura toivottaa kaikki tervetulleeksi viettämään Hanamia kirsikkapuiden katveeseen. Hanami-tapahtuma lauantaina 20.5.2023 klo 10 alkaen.

Lisätietoja (linkki).

Hanami on Japanissa ennenkaikkea piknik-tapahtuma. Pakkaa mukaan omia eväitä ja juomapullo!

Puiston välittömässä läheisyydessä ei ole ruoka-kauppoja, lähimmät eväiden ostopisteet ovat Roihuvuoren ostarilla ja Herttoniemessä. Tuhkimontiellä on kioski ja pizzeria, Roihuvuorentiellä mm. sushi-ravintola, thai-ravintola ja muutama pubi. Kartta tämän artikkelin lopussa.

Puistossa on Hanami-juhlan aikaan sekä Roihuvuori-Seuran ruokamyyntiä että japanilaisten tuotteiden ruokakojuja, mutta varaudu, että jonoja syntyy eikä esimerkiksi erikoisruokavaliota etsiville löydy välttämättä vaihtoehtoja. Roihuvuori-Seuran ruokateltalla myynti pelkästään kortilla tai mobilepayllä. Muilla myyntipisteillä maksutavat vaihtelevat.

Tapahtuma toteutetaan talkoovoimin, joten olethan ymmärtäväinen, teemme parhaamme että kaikki viihtyvät.

Suosittelemme saapumaan paikalla julkisilla kulkuvälineillä, pyörillä tai jalkaisin (bussit 80, 82, 83 Herttoniemen metroasemalta, bussit 80, 82 Itäkeskuksen metroasemalta).
Autoille ei ole pysäköintipaikkoja Kirsikkapuistossa tai sen läheisyydessä. Roihuvuori-Seura on vuokrannut Kirsikkapuiston alueen juhlien käyttöön ja puisto sekä sen parkkipaikat on varattu pelkästään järjestäjien valtuuttamalle huoltoliikenteelle.

Kävely Herttoniemen metroasemalta kestää vain 15 minuuttia. Roihuvuorentiellä kirjaston vieressä on kaupunkipyörä-piste, toinen kaupunkipyörä-parkki ostarin vieressä.

Ja pidetään puisto siistinä, huolehdithan roskat roskikseen (myös muiden jättämiä roskia saa viedä roska-astioihin). Helsingin kaupunki on tuonut paikalle ylimääräisiä roska-astioita, mutta niiden ollessa täynnä olisi kiva, jos kävijät vievät omat roskansa mukanaan pois alueelta.

Puiston istutuksia ei saa vahingoittaa, puita ei saa vahingoittaa eikä oksia taivutella tai katkoa. Taimia ei saa varastaa!

Helsingin kaupunki on tuonut paikalle muutamia siirrettäviä käymäliä (bajamaja), Roihuvuoressa ei ole julkisia käymälöitä.

Roihuvuori Hanami-festival in May 2023

Hanami Festival in Japan is most of all an outdoor picnic.

In Roihuvuori Hanami there is no shops nearby, so take your picnic basket and water bottle with you.

There are some food trucks and tents, but be ready to queue.

There is no parking areas for cars, use public transport (busses 80, 82, 83 from Herttoniemi), and we highly recommend walking from metro stations, it takes only 15 minutes.

Festival is arranged by Roihuvuori Associations volunteers, be understanding if we can’t work like professionals.

Please take care of your garbage and keep the park clean!

2018 Hanami kartta 2
Kartta tapahtuma-alueesta.