Hanami-juhla 2020 – tiedote (13.3.2020)

679

Kirsikankukat tulevat kevään myötä tänäkin vuonna, mutta viranomaisohjeistuksen mukaisesti emme järjestä Roihuvuoren Hanami-juhlaa keväällä 2020.

Kukkien kauneus tulee olemaan varmasti yhtä lumoava kuin aina ja välitämme kuvia kukinnasta nettisivullamme https://www.roihuvuori.fi/hanami/kirsikankukinta/.

Kukinnan kuvaa valokuvaaja Kari Hiltunen. Nautitaan kukkien kauneudesta kuvien välityksellä ja mikäli viranomaiset eivät tiukempia rajoituksia aseta, niin omaehtoisesti voi kukkaloistoa piipahtaa puistoon katsomaan kukinnan aikana.

Kirsikankukkaprinsessan haku on auki ja tiedotamme uuden kirsikankukkaprinsessan valinnasta myöhemmin. Lisätietoa hausta https://www.roihuvuori.fi/hanami/suomen-kirsikankukka-kuningatar-2019-2021/.

Katse tulevassa, mietimme hanamin tämän vuoden korvaajaksi syksyllä järjestettävää Värikkäiden lehtien juhlaa, momijigari. Pysykää kuulolla ruskan lähestyessä.

Nähdään hanamissa taas keväällä 2021!

Pysykää terveinä ja iloitkaa pienenkin hetken kauneudesta, sehän on sakuran sanoma.

Kirsikankukkaprinsessa

Haku Suomen seuraavaksi kirsikankukkaprinsessaksi ja -kuningattareksi kaudelle 2020-2022 on alkanut!

Oletko kiinnostunut toimimaan kulttuurilähettiläänä Suomen ja Japanin välillä ja edustamaan erilaisissa japanilaisen kulttuurin tapahtumissa Suomessa, sekä Suomea mahdollisesti maailmalla? Jos vastasit kyllä, sinussa on ainesta kirsikankukkakuningattareksi!

Kirsikankukkakuningatar, Sakura Queen, on valittu Japanissa 1960-luvulta asti. Japanissa valitaan myös alueellisia prinsessoja, jotka toimivat eri puolilla Japania kukkatapahtumien lähettiläinä. Kirsikankukkakuningatar on Japanissa tärkeä, sitoutumaton hyvän tahdon lähettiläs.

Japanin Sakura Foundation tekee yhteistyötä U.S.A:n, Saksan ja Vietnamin sekä Suomen kanssa ja heidän toiveestaan vuonna 2017 Suomessa valittiin ensimmäinen kirsikankukkakuningatar, joka on espoolainen 20-vuotias Venla Ailasmäki.

Keväällä 2019 valittiin ensimmäiseksi kirsikankukkaprinseksi turkulainen Ella Saarenko. Prinsessasta tulee vuoden jälkeen kuningatar ja vuosittain valitaan uusi prinsessa. Tehtävän hoitaminen edellyttää mm. japanin kielen taitoa.

Hakemukset 1.4.2020 mennessä. Lue lisää https://www.roihuvuori.fi/hanami/suomen-kirsikankukka-kuningatar-2019-2021/