Ikäihmisten ulkoilupäivä

290
ikaihmiset.jpg
ikaihmiset.jpg

Ikäihmisten ulkoilupäivää vietettiin torstaina 8.10. Roihuvuoren palvelukeskuksessa kuntopolun merkeissä

Kuntopolku koostui erilaisista toimintapisteistä, joissa oli mahdollisuus tutustua terveys- ja liikuntateemaan erilaisista näkökulmista. Tavoitteena oli tarjota asiakkaille uusia kokemuksia, jotka herättäisivät pohtimaan omia elintapoja ja mahdollisia muutoskohteita.

Kuntopolulla ikäihmisten oli mahdollista tutustua muun muassa Roihuvuoren vanhusten keskuksen pihapiiristä löytyvään tasapainorataan, joka on ympärivuotisesti roihuvuorelaisten käytössä.

Tasapainoradan lisäksi monet asiakkaista osallistuivat fysioterapeutin pitämään tasapainojumppaan, josta kotiin viemiseksi sai ohjeita ja neuvoja tasapainon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Liikunnallisen osuuden ohessa oli mahdollista osallistua ohjattuun rentoutukseen, missä kotoa löytyville leveille maalipensseleille ja käteen mahtuville palloille
keksittiin uutta hyötykäyttöä.

Kuntopolulla monet asiakkaat kävivät tutustumassa uudistettuun palvelukeskuksen itsehoito pisteeseen, eli ITE -pisteeseen, missä ohjattiin asiakkaita verenpaineen itsenäisessä mittaamisessa. Kuntopolun kunniaksi ITE -pisteessä oli mahdollista testata oma puristusvoima, sekä saada vinkkejä puristusvoiman ja käden pienten lihasten lihasvoiman kehittämiseen. ITE -pisteessä asiakkaille tuli tutuksi kattava ilmaisesitteiden valikoima, josta tietoa löytyi eri terveyden osa-alueilta. ITE -piste on palvelukeskuksen asiakkaiden käytössä oleva tila, johon voi itsenäisesti tulla piipahtamaan ja mittaamaan verenpaineen tai käydä puntarilla. Tila on avoinna arkisin klo 8-16.

Roihuvuoren palvelukeskuksessa järjestetty tapahtuma oli osa valtakunnallista vanhustenviikkoa, jota vietettiin 4.-11.10.2009 teemalla ”Kuntoutuminen kunniaan!”.

Kuvateksti: Tuula Pylkkönen astelee keskittyneesti tasapainoradan kurvissa

Teksti ja kuvat: Mira Määttä