KIRJASTON SYNTYMÄPÄIVÄJUHLA 8.11.2008

532
kirjasto50v_1.jpg
kirjasto50v_1.jpg

Roihuvuoren kirjasto vietti  lauantaina 8.11.2008 syntymäpäivää.

Kirjaston rappuset  oli valaistu soihtukynttilöin ja ulko-oven kaiteeseen oli kiinnitetty ilmapalloja, joista löytyi juhlan teema, eli 50v.

Juhlaväki oli sonnustautunut parhaimpiina ja tunnelma oli iloinen. Kirjastonhoitaja Leeni Hurskainen yllätti violettiraitaisessa peruukissaan, muu henkilökunta oli löytänyt  mm. sievää tyllihametta 50-luvulta, miehillä tummat puvut ja kiiltävät kengät.

Tarjolla oli mansikkakakkua ja pasteijoita, joista kalapasteija vei voiton, tekijät löytyivät asukastalo Ankkurista.

Tilaisuuden juonsi Tytti Salminen. Tervehdyssanat lausui kunnanvaltuutettu Tuomas Rantanen, joka kertoi tutustuneensa kirjastoon vuonna 1968, jolloin hän pikkupoikana oli muuttanut Roihuvuoreen. Vielä hän pysyi näyttämään hyllyt, joista löytyivät Viisikot ja vastaavat.

Lea Kononovin  laulu kauniista miehistä hellistä öistä oli miellyttävää kuultavaa. Kirjaston hyvä akustiikka pääsi esiin kuunnellessa yksinlaulua  ilman orkesteria. Tammisalosta  vaaleanpunaiseen housupukuun pukeutunut Elvi  Arminen  lausui Eino Leinon runoja.

Sitten oli lasten vuoro, lastenmusiikkibändi Annin lapset vei lapsia metrolla mummolaan ym. hauskoja laululeikkejä. Taikuri Lumous ilmeistyi taikatemppuilemaan.

Roihuvuoriaiheisessa tietokilpailussa oli kysymyksiä alueen historiasta ja tapahtumista vuosien varrella. Jokaiseen kysymykseen taisi kuitenkin löytyä vastaaja.

Tiskillä esittäytyivät  4V-hanke, Alpakka -projekti, Helpa, Roihuvuori-Seura, Mieto ry ja Herttoniemen Apteekki.

Kiitos kirjastoväelle hauskasta juhlasta ja kirjastolle paljon elinvuosia lisää!