Kirsikanpuiden kukinta alkanut (12.5.2021)

486
kuva

Helsingin Roihuvuoressa kirsikanpuiden kukinta on alkanut. Tervetuloa ihastelemaan kevään saapumista Suomeen.

Roihuvuori-Seura toivoo että vierailijat suojelevat puita ja keräävät roskat pois. Valitettavasti alueella olevat roskakorit eivät riitä tuhansien kävijöiden tarpeisiin, joten jokaisen kävijän tulee huolehtia, että puistot säilyvät siisteinä. Puistojen puita ei saa vahingoittaa, puista ei saa varistella kukkia ja oksia ei saa taitella tai poimia mukaan.

Huomatkaa että alueella ei ole yleisiä vessoja.

Kirsikkapuita löytyy monista paikoista Roihuvuoressa, mutta eniten puita löytyy Kirsikkapuistosta ja Japanilaistyylisestä puistosta.

Kirsikkapuistossa on parhaillaan käynnissä Helsingin kaupungin toteuttama puiston rakentamistyö. Puiston kulmaukseen rakennetaan vesiallas, johon tulee myös pieni laituri. Allas toimii samalla apuna sadeveden keräämisessä eli hulevesien ohjauksessa. Puiston kulmaukseen rakennetaan myös japanilaistyylinen portti.

Remontin takia koko puisto on rakennustyömaana, ja kaupungin puisto-osasto ei kerää roskia Kirsikkapuistosta. Roskien keruu on rakennustyöläisten vastuulla. Tämän takia on erityisen tärkeää että jokainen kävijä vie itse pois omat roskansa. Myös maahan jääneitä roskia on hyvä keräillä pois ja viedä ne pois puistoista. Valitettavasti puistoissa olevat roskakorit eivät tule riittämään, vaan jokaisen tulisi viedä roskansa mukanaan pois alueelta.

Hanami-juhla 2021

Koronapandemian takia Roihuvuori-Seura ei järjestä perinteistä Hanami-juhlaa toukokuussa 2021. Juhla järjestetään jälleen tulevina vuosina kunhan pandemia hellittää.

Sijainti ja liikenneyhteydet

Kirsikkapuisto, linkki Helsingin karttapalveluun https://kartta.hel.fi/link/9PYx4u

Roihuvuoreen on hyvät liikenneyhteydet, Herttoniemen ja Itäkeskuksen metroasemilta Kirsikkapuistoon ja Japanilaistyyliseen puistoon pääsee suoraan busseilla 80, 82 ja 83. Myös busseilla 79 ja 500 pääsee lähelle.

Roihuvuoressa on parhaillaan käynnissä rakennustöitä ja viemäritöitä ja tieyhteydet on paikoitellen erityisjärjestelyjen alla ja ruuhkautuneita. Roihuvuoressa on hyvin vähän vapaita parkkipaikkoja, joten omat autot kannattaa jättää joko kotiin tai metroasemien parkkipaikoille.

Siilitien metroasemalta tai Herttoniemen metroasemalta pääsee myös kävellen paikalle, kannattaa valita sellaiset reitit, jotka kulkevat alueen monien puistojen kautta. Myös Herttoniemen kartanon hieno kartanopuisto on suositeltava vierailukohde.