Kulku jatkuu Porolahdenrannassa (2007)

561
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Ulkoilijoita on kummastuttanut hake kulkutiellä Porolahden rannassa, Porosaaren ja Tammisalon kanavan välisellä osuudella. Helsingin uutiset kertoi 26.8.07, että rakennusvirasto poistaa tämän reitin käytöstä ja ranta maisemoidaan istutuksilla. Toisin kuin uutisesta saattoi ymmärtää, rantaa pääsee kuitenkin kulkemaan jatkossakin.

Rakennusviraston puistovastaava Päivi Apajalahti kertoo, ettei tulevilla istutuksilla ole tarkoitus estää kulkua. Hakkeen tarkoitus on ilmentää sitä, että kyseessä ei ole puistokäytävä, jolloin kaupunki ei myöskään ylläpidä sen kulkukelpoisuutta. Ihmiset ovat toivoneet käytävän talvikunnossapitoa – onhan kyseessä kautta vuoden hyvin suosittu reitti.

Rantametsän keskellä kulkeva valaistu puistokäytävä sen sijaan on puistokäytävä myös kaupungin kirjoissa. Sitä pidetään kunnossa talvellakin. Ei ole taloudellisesti järkevää ylläpitää kahta rinnakkaista reittiä, puistovastaava toteaa. Ulkoilijoita toki ihmetyttää, kuinka tarpeellista oli sijoittaa hakkeen tuomiseen…

Kaupungin toimet eivät siis uhkaa ulkoilua rantaa pitkin, vaikka hake voikin vähän hidastaa menoa toistaiseksi. Istutukset tuovat sitten aikanaan uutta iloa ja vaihtelua näkymiin reitin varrella. Niitä odotellessa ehtii rantareitin kyntää jaloilla, renkailla ja tassuilla moneen kertaan – eiköhän se hake siinä tallaudu ja pois potkiudu. Nykyisillä kulkijamäärillä ei ole mitään huolta reitin umpeenkasvusta käytön puutteessa. Eläköön vaunuilu, koiranulkoilutus ja muu ulkoilu Porolahdenrannassa!

Ota kantaa