Kyläjuhlat Japanilaistyylisessä puistossa (la 2.9.2023 klo 17)

268
Roihuvuoren Kyläjuhlat 2023
Roihuvuoren Kyläjuhlat 2023

Alle kahden viikon päästä tärähtää, kun Roihuvuoren Kyläjuhlat ylpeänä esittää kaikille avoimen ja ilmaisen musiikkitapahtuman: WOW-shown!


WOW-show järjestetään lauantaina 2.9.2023 klo 17-22 Roihuvuoren Japanilaistyylisessä puutarhassa!

Ohjelmassa luvassa:
Klo 17:00-17:45 Juhani Saksikäsi: https://www.facebook.com/juhani.saksikasi/
Klo 18:00-18:45 Cognitoni: https://soundcloud.com/cognitoni
Klo 19:00-19:30 Välikoski Kantola Co, Kesäkeiju ja Menninkäinen -tanssifantasiaesitys: https://www.facebook.com/valikoskikantolaco
Klo 19:30-20:30 Satu Lankinen: http://www.satulankinen.fi/siis-kuka/
Klo 20:45-22:00 Axel Thesleff: https://www.facebook.com/axelthesleff/


Tapahtuman valot ja visuaalit hoitaa DVLT-kollektiivi

Lämpimästi tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/214242618256060

LISÄTIETOA TAPAHTUMASTA

Roihuvuoren Kyläjuhlat ylpeänä esittää:
WOW-show LA 2.9.2023 klo 17 – 22
Roihuvuoren Japanilaistyylisessä puutarhassa

Ohjelmistossa:
KLO 17:00 – 17:45 Juhani Saksikäsi

https://www.facebook.com/juhani.saksikasi/
Juhani Saksikäsi on suomalaisen hip-hopin pioneerihahmoja useilla kulttilegendastatuksen omaavilla julkaisuillaan jo 90-luvun puolivälistä asti. Akai MPC Live II on työkalu, Saksikäsi on sample-samurai. Soundimaailma ja samplet tulevat pitkälti 60-70 lukujen oudoista levyistä, myös fuusiojazzista, progesta, library- ja leffamusasta jne. Täällä kuulemme miehen instrumentaalisen keikan joita on viimevuosina ollut kiitettävästi myös ympäri Eurooppaa. Joku kuvaili jossain että shaman music. Ei Juhania ihan turhaan ole verrattu nimiin kuten DJ Krush ja DJ Shadow.


KLO 18:00 – 18:45 Cognitoni

https://soundcloud.com/cognitoni
Helsinki-Espoosta kotoisin oleva Cognitoni on kokenut taiteilija, jolla on vuosikymmenen kokemus tuottamisesta ja DJ-toiminnasta. Hän ovat tunnettu kokeellisesta lähestymistavastaan ja luo ainutlaatuisen paikkansa Drum and Bass -musiikkikentällä.
Cognitoni ammentaa inspiraatiota japanilaisesta sävellyksestä, Neurofunkista ja teollisista äänimaailmoista luoden teknisesti monimutkaisia, korkean energian raitoja, jotka kuljettavat mukanaan melankolista ja painavaa tunnelmaa. Hänen musiikkinsa on raakaa voimaa ja teknistä taituruutta yhdistävää.
Cognitoni sähköistää yleisönsä poikkeuksellisella kyvyllään hallita monimutkaisia rytmejä ja intensiivisiä tunteita. Hän erottuu innovaattorina, joka venyttää elektronisen musiikin rajoja.


KLO 19:00 – 19:30 Välikoski Kantola Co esittää Kesäkeiju ja Menninkäinen -tanssifantasiaesityksen

https://www.facebook.com/valikoskikantolaco
Kesäkeiju ja Menninkäinen on helsinkiläisten tanssin ammattilaisten Ville Välikosken ja Katriina Kantolan koreografioima ja esittämä tanssifantasiasatu. Esitys tarkastelee kuinka kahdesta eri maailmasta tulevat olennot voivat löytää yhteisen kielen ja tavan kommunikoida keskenään. Erilaisuus voi aiheuttaa kohtaamattomuutta ja pelkoa sekä johtaa vetäytymiseen ja sulkeutumiseen. Kuinka löytää suvaitsevaisuutta ja rohkeutta kohdata omat pelot ja tuntematon? Teos ehdottaa avoimuuden ja kuuntelun mahdollisuutta uutta kohdatessa.
Kesäkeiju ja Menninkäinen -esitys on yllättävä ja raikas liikkeellinen tervehdys arjen keskellä. Tavoitteena on tavoittaa runsaasti ihmisiä, jotka eivät muutoin hakeutuisi taiteen pariin. Teos on helposti saavutettava, esteetön ja maksuton yleisölle. Sitä esitetään eri puolilla Helsinkiä, jotta mahdollisimman moni pääsisi näkemään sen. Paikan päälle voi saapua varta vasten, tai esityksen voi nähdä sattumalta ja päästä kokemaan taidetta ilman etukäteissuunnittelua.
Esitys päättyy yhteiseen tanssiin kesäkeijun ja menninkäisen kanssa. Katsojat voivat liittyä mukaan tanssiin tai seurata sitä etäämmältä. Esitys on suunnattu kaikenikäisille ja -taustaisille. Se kunnioittaa paikkojen luonnetta, arkkitehtuuria, rakennuksia ja ympäristöä.
Teoksen tukijoina Helsingin kaupunki sekä Physical Opera.


KLO 19:30 – 20:30 Satu Lankinen

http://www.satulankinen.fi/siis-kuka/
Syvyyksissä uivat unet ja muistot. Ihmissielun leväiseen lammikkoon elämän aikana uponneet aarteet, romu ja roska. Uskallatko sukeltaa?
Satu Lankisen sooloprojektin teemana on jatkuva muutos sekä ajatus taiteesta keinona tuoda esiin meissä piilevää tiedostamatonta. Kappaleet pohjaavat vahvasti arkaaisen musiikin estetiikkaan sekä suomalaiseen, karjalaiseen ja inkeriläiseen musiikkiperinteeseen. Haitari, laulu ja perkussiot luovat minimalistista sekä monikerroksista äänimaisemaa. Tämä yhden naisen orkesteri rakentaa vahvoja tunnelmia herkkyydestä hulluuteen haastaen yleisön pysähtymään ja kuuntelemaan.
Satu on valmistunut muusikoksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta (2008), musiikkipedagogiksi Centria-ammattikorkeakoulusta (2014) sekä musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta (2019).


KLO 20:45 – 22:00 Axel Thesleff

https://www.facebook.com/axelthesleff
Kukapa olisikaan vuonna 2016 uskonut, että Suomen kuunnelluimmaksi artistiksi nousee tuolloin vielä monille tuntematon nimi, Axel Thesleff. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin artistin kappaleille on kertynyt satoja miljoonia kuuntelukertoja ja keikkailemassa on käyty jopa rapakon takana.
Roihuvuoresta ponnistavan artistin genreä on kuvailtu monin eri tavoin, sillä Thesleff yhdistelee tuotannossaan vaikutteita niin progerockista, elektronisesta musiikista sekä eri indie-alalajeista. Thesleffin ehtymätön jano tuottaa tyyliltään uutta musiikkia onkin ollut yksi artistin suursuosion syistä.
Roihuvuoren Kyläjuhlien tuottajatiimillä onkin ilo ja kunnia päästää tämä artisti vauhtiin kokonaisten 75 minuutin ajaksi! Tule siis nauttimaan yhdestä elektronisen musiikin kärkinimistä Roihuvuoren Japanilaistyyliseen puutarhaan!

Lämpimästi tervetuloa!