Maaliskuun asukasilta 3.3.2010

546
puisto_luonnos28_2_2010.jpg
puisto_luonnos28_2_2010.jpg

Roihuvuoren asukaspuiston suunnittelu

 

Roihuvuori-seura kutsuu kaikki roihuvuorelaiset asukasiltaan keskiviikkona 3.3. klo 18 Nuorisotalolle (Prinssintie 1).

Tapahtumassa esitellään Nuorisotalon viereisen, tällä hetkellä tyhjälle tontille kaavaillun asukaspuiston suunnitelmaa. Asukkailla on nyt mahdollisuus vaikuttaa puistoon ostettavien liikuntalaitteiden, kiipeily- sekä kuntoilutelineiden valintaan.

Helsingin lähiöprojekti myönsi viime vuonna 450 000 euroa Roihuvuoren asukaspuiston rakentamiselle Nuorisotalon viereiselle tontille. Keväällä 2009 järjestettiin arkkitehti Heikki Kukkosen johdolla useita suunnitteluryhmiä, joissa kaikenikäiset roihuvuorelaiset pääsivät esittämään toiveensa siitä, mitä puistossa pitäisi olla. Nämä toiveet kirjattiin Kukkosen taidokkaasti laatimaan yhteenvetoon.

Rahoituksen varmistuttua käynnistyivät puiston rakentamisen valmistelut toden teolla Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymän suunnitelmat ovat edenneet ohjausryhmän opastuksella vaiheeseen, jossa asukkaat voivat jälleen osallistua suunnitteluun. Alustavasti on sovittu, että roihuvuorelaiset voivat päättää seuraavista seikoista:

– nuorten toimintakentän välineet
– liikuntanurkkauksen välineet
– kaikenikäisten kuntoiluvälineet
– osa puiston istutuksista

Asukasillassa esitellään asukaspuiston suunnitelmaa arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilän (maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä) toimesta. Esillä olevan materiaalin pohjalta asukkaat voivat esittää toiveensa puistoon tilattavista välineistä.

Lapsiperheet ovat – kirjaston asukasillan tapaan – enemmän kuin tervetulleita! Lapsille on tarjolla johdettua askartelua, piirustusta ja satutuokio, vetäjinä toimivat Sanna Jacksen (Roihuvuori-seura, MLL ja Pro Tuhkimo -liike) ja Maria Lohikoski-Laine (MLL).

Mukana asukaspuisto-hankkeessa ovat Roihuvuori-seuran ja Nuorisotalon lisäksi Aalto-yliopisto, Kaupunkisuunnitteluviraston Tilakeskus ja maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä.

Tervetuloa luomaan Roihuvuoren uutta ilmettä!

Jo nyt voit kommentoida suunnitelmaa keskustelupalstalla→ 

Voit kommentoida suunnitelmaa tai lukea muiden kommentteja myös Urban mediator ohjelman sivuilla→

Puistosuunnittelun aikaisemmista vaiheista tietoa löytyy sivulta→