Mielenosoitus asukastilojen rahoituksen turvaamiseksi

524
asukastilamiekkari2013

Asukastila on aarre!

Sosiaali- ja terveyslautakunta on leikkaamassa asukastilatoiminnan ja asukastyön toiminta-avustuksia ilman minkäänlaista neuvottelua tai ennakkovaroitusta. Leikkaukset ovat jopa 50 prosenttia! Leikkausesitys on kaupungin hallinnon törkeä ja ajattelematon hyökkäys kaupungin omia asukkaita ja tavoitteitaan vastaan. Leikkaukset tarkoittaisivat toteutuessaan radikaalia asukastilatoiminnan ja asukastyö alasajoa ja osassa alueista asukastalotoiminnan loppumista kokonaan. Leikkaukset koskettavat useita Helsingin kaupunginosia.

Mielenosoitus asukastilojen ja asukastoiminnan rahoituksen turvaamiseksi
tiistaina 9.4.2013 klo 15.30
Kokoontuminen Hakaniemen torilla klo 15:30, josta siirrymme yhdessä kohti Kallion virastotaloa.

Levitä sanaa, ilmotuksen mielenosoituksesta voit ladata ja printata tästä: Asukastila_mielenosoitus.pdf

11 asukastalon yhteinen kannanotto Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnalle: Yhteiskannanotto_asukastiloista_2013.pdf

Helka ry:n kannanotto: Helka-ryn_kannanotto_Helsingin_asukastilojen_tukipolitiikkaan_3-4-2013.pdf

Kaupunkilaiset toteuttavat asukastiloissa merkittävää ja monipuolista toimintaa. Tämä omaehtoinen vapaaehtoistyö luo osallisuutta ja lisää hyvinvointia kaupunginosissa. Yhteisöllinen ja omaehtoinen asukastoiminta on tunnustettava tärkeänä sosiaalisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin tuottajana. Helsingin eri alueilla tehdään pienillä toiminta-avustuksilla hyvin kustannustehokasta sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisyä. Me kaupunkilaiset toteutamme alueellisesti ja asukastiloissa erittäin monipuolista toimintaa, joka luo esimerkiksi osallisuutta, lisää hyvinvointia, tutustuttaa ihmisiä toisiinsa ja tekee alueista turvalisempia.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan toiminta-avustuksen kriteerejä ovat muun muassa itsenäisen selviytymisen edistäminen ja tukeminen, sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäiseminen ja vähentäminen, syrjäytymisen ehkäiseminen ja kriisitilanteissa auttaminen, maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen sekä vapaaehtoistyön ja kansalaistoiminnan tukeminen. Asukastalotoiminta ja asukastyö tukevat kaikkea edellä mainittua ja resurssien leikkaamisella on nähtävissä runsaasti kielteisiä vaikutuksia.

Samaa aikaan kun Helsingin kaupunki on linjannut vahvistavansa asukastoimintaa ja demokratiatiloja, sen oma sosiaali- ja terveyslautakunta on ajamassa tälläisen jo olemassa olevan toiminnan alas. Tässä ei ole mitään järkeä.

Tule mukaan vaatimaan että yhteisöllinen ja omaehtoinen asukastoiminta tunnustetaan tärkeänä sosiaalisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin tuottajana ja toiminta-avustuksiin kohdistuvat leikkaukset perutaan!