Mielenosoitus Roihuvuoren ala-asteen peruskorjauksen puolesta keskiviikkona 19.6.2013

757
Roihuvuoren ala aste mielen


MIELENOSOITUS, TULE MUKAAN:
keskiviikkona 19.6.2013 klo 14.45
Helsingin kaupungintalolla, Senaatorintorin ja Katariinankadun kulmalla

Valtuusto päättää Roihuvuoren ala-asteen kohtalosta 19.6.2013

Roihuvuoressa tarvitaan kaksi koulua alueen väestöluvun ja -ennusteen valossa. Myös alueella toimivat urheiluseurat tarvitsevat koulurakennuksen saleja.

Rakennuksen korjaaminen on ollut vireillä jo kymmenen vuotta, ja siihen on varattu rahat. Tähän asti päätöksiä on valmisteltu ja tehty myös puutteelisin ja virheellisin tiedoin. Haluamme olla paikalla näyttämässä, että koulurakennus on meille tärkeä ja tunnemme sen arvon.


Ala-asteen lapset opiskelevat elokuusta alkaen parakeissa, eikä opetustoiminnan siirtymisestä takaisin kunnollisiin koulutiloihin ole tietoa, jos päätöstä rakennuksen perusparannuksesta ei synny. Uudisrakennuspäätös laittaisi lapset opiskelemaan parakeissa vuosia.

Roihuvuoren koulu on professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema ja Kaupunginmuseo on nostanut sen korkeimpaan suojeluluokkaan ainoana 1960-luvun kouluna Helsingissä. Näin ollen se on alueemme tärkeimpiä rakennuksia. Kaupunginmuseon kanta on, ettei rakennusta saa purkaa.

Emme halua koulusta käytävän vuosien taistelua, jonka jälkeen koulurakennus pitäisi kuitenkin kunnostaa johonkin käyttöön. Kaupungin budjetille, roihuvuorelaisille ja koulun oppilaille koulun peruskorjaus on paras ratkaisu.


Roihuvuorelaisten vanhempien tekemä selvitys ala-asteen tilanteesta ja taustoista:

https://www.dropbox.com/s/dnoj8szuilb4igo/selvitys_roihuvuoren_a-a.pdf