Nyt käynnistyy ROIHIKAN VILJELYKESÄ 2012 – koko kylän kaupunkiviljelyprojekti

445
papu

ROIHIKAN VILJELYKESÄ 2012 on koko kylän kaupunkiviljelyprojekti, jonka tarkoituksena on tarjota kaikenikäisille roihuvuorelaisille opastusta ja yhteistoimintaa läpi koko kasvukauden, siemenestä sadonkorjuuseen, materiaalihankinnoista lähtien. Yhteisiä viljelykohteita hoidetaan esimerkiksi asukaspuistossa, nuorisotalolla sekä koulujen ja päiväkotien pihoilla. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, yhteistyötä ja viihtyisyyttä, sekä vahvistaa kaiken ikäisten roihuvuorelaisten luontosuhdetta. Ravintokasvien viljelyllä halutaan myös nostaa roihuvuorelaisten lähiruokatietoisuutta.

Kesän maut otetaan talteen säilöntäkoulutuksessa ja viljelykesä huipentuu sadonkorjuuillalliseen. Seuraa tiedotusta täällä ja Roihikan viljelykesän Facebook-sivuilla  tai ota itse yhteyttä!

Seuraava tapahtuma järjestetään lauantaina 5.5.2012. Silloin pidetään Tuhkimon puistossa Kasvilavatalkoot. Tule nikkaroimaan taloyhtiöllesi oma kasvilava. Klikkaa kohtaa ”Lue lisää”, niin saat tarkempaa tietoa.

Viljelykesän toteuttavat yhteistyössä: Roihuvuoren nuorisotalo, Roihuvuoren Palvelukesku, Roihuvuori-seura, Lasten ja nuorten puutarhayhdistys (www.lastenpuutarha.fi) ja Dodo ry (www.kaupunkiviljely.fi)

Projektin koordinointi: Monen polven kasvutila -hanke

Yhteyshenkilö: nuoriso-ohjaaja Senja Lappalainen, senja.lappalainen@hel.fi, 09 31071601)

Lue lisää muista tapahtumista ja materiaalihankinoista!

ROIHIKAN VILJELYKESÄ 2012 -tapahtumat

Kylvö- ja taimikasvatuspiiri
Tiistaina 3.4.2012 klo 18-20
Roihuvuoren nuorisotalolla, 2. kerros (ulkoportaat kadun puolelta)
Prinssintie 1

Oletko haaveillut taimikasvatuksesta ja viljelystä parvekkeella, kasvilavalla tai palstalla? Tule mukaan taimikasvatuspiiriin. Teemme yhdessä kylvöt, koulinnat ja taimikasvatuksen. Näin jaamme innostuksen ja osaamisen sekä saamme hyvän alun tulevalle viljelykaudelle. Taimikasvatus tapahtuu nuorisotalon yläkerran huoneistossa ja sen kattoterassilla. Tule siis sellaisena kuin olet! Siemenet, mullan ja istutusastiat saat paikan päältä.

Lisätietoa: senja.lappalainen@hel.fi tai 09 31071601

Viljelylauantai
Lauantaina 28.4.2012 klo 10-14.
Roihuvuoren palvelukeskuksessa, ala-aula
Punahilkantie 16

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää hyötykasvien viljelystä, mutta et ole kehdannut kysyä. Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, pitkään luomupuutarhayrittäjänä työskennellyt Janne Länsipuro antaa viljelykoulutusta kaikille kiinnostuneille Roihuvuoren palvelukseskuksessa.

KLO 10-10.45     Esittäytymiskierros; Roihuvuoren viljelykesä 2012 ja muiden kaupunkiviljelyhankkeiden esittely

KLO 11.45-12.30  Viljelemään: viljelypaikat, kasvualustat, lisäysaineisto, kylvöaikataulu, taimikasvatus, suorakylvö, intensiivinen viljely pienessä tilassa, ravinteet, katteet, kastelu…

KLO 12.30-13.15  Lounastauko

KLO 13.15-14.00  Kysymyksiä ja vastauksia, keskustelua, suunnittelua

KLO 14.30-       Kylvöä, koulintaa ja keskustelua NUTAlla

Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Omakustanteinen lounas, Ravintola Helmi palvelee.

 
MATERIAALIHANKINNAT

Kasvilavatalkoot
Lauantaina 5.5.2012 klo 10 alkaen
Tuhkimon puistossa

Ota vauhtia taloyhtiön kasvilavahankintaan ja tule nikkaroimaan niitä yhteisvoimin Tuhkimon puistoon lauantaina 5.5.2012. Materiaalit hankitaan n. 10 lavaan, jotka ovat mitoiltaan 100 x 250 x 60 cm. Kasvilavaelementit tehdään kuusilaudasta ja ne käsitellään sisäpuolelta pellavaöljyllä. Talkoiden jälkeen elementit kuljetetaan taloyhtiöiden pihoihin, joissa ne kootaan. Kasvilavaan tarvitset 1,4 kuutiota multaa. Kasvilavan hinta on 30 euroa (ei sisällä multaa).

Lisätietoa ja sitovat ennakkotilaukset: senja.lappalainen@hel.fi tai 09 31071601

Irtomultaa kasvilavalle
Lauantaista 5.5.2012 alkaen
Roihuvuoren nuorisotalolla / Asukaspuistossa
Prinssintie 1

Haluatko osallistua irtomullan yhteistilaukseen? Tilaamme Roihuvuoren nuorisotalolle Kekkilä Kasvimaa PLUS -multaa, joka on tummaa ja melko humuspitoista yleismultaa. Se on valmiiksi lannoitettu, kalkittu ja seulottu. Kasvimaamulta on erinomainen kasvualusta sellaisenaan lähes kaikille kasveille. Multa sopii niin kotipuutarhoihin, istutuksille kuin kasvimaille. Se pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Multakuorma toimitetaan nuorisotalolle viikolla 18. Yhteistilausjakelu tapahtuu lauantaina 5.5.2012. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Hintatiedustelut ja sitovat ennakkotilaukset: senja.lappalainen@hel.fi tai 09 31071601

Turvepitoista hevosenlantaa
(jakopaikka ilmoitetaan myöhemmin)

Tarvitsetko hevosenvoimaa palstalle, kasvilavalle tai lämpöpatteriksi kurpitsalle? Turvepitoinen hevosenlanta on vuoden takaista ja loistavaa ravinnelisää viljelmille. Voimaa saa hakea omaan astiaan aina ämpärillisestä (10 litraa) peräkärrylliseen (1,5 kuutiota) alkaen viikolta 18. Hinta: 20 senttiä/10 litraa, 20 euroa/kuutio.

Jos kiinnostuit, niin kysy lisää: senja.lappalainen@hel.fi tai 09 31071601

penkit