Roihuvuoren palveluja (3/2007)

1404
Roihuvuoren kirkko
Roihuvuoren kirkko

Kaupat ja kioskit
Roihuvuoren ostoskeskus sijaitsee osoitteessa Roihuvuorentie 28. Ostoskeskuksella sijaitsee mm. K-kauppa, kioski, kukka- ja kirjakauppa sekä pyöräkauppa.

Alueen asukkaita palvelevat lähietäisyydellä myös Itäkeskuksen kauppakeskus, Herttoniemessä sijaitseva Megahertsi sekä sisustamiseen ja rakentamiseen erikoistunut kauppakeskus Lanterna.

Itä-Helsingin Musiikkiopisto, Untuvaisentie 10
Itä-Helsingin Musiikkiopisto perustettiin perustettiin 1965.  Opiston päärakennus sijaitsee osoitteessa Untuvaisentie 10. Itä-Helsingin Musiikkiopiston toiminta kattaa pääkaupungin koko itäisen alueen. Toiminta ei perustu taloudellisen voiton hankkimiseen, vaan yhdistyksen tehtävänä on tukea musiikinopetusta ja siten kehittää ja laajentaa musiikkikulttuuria. LÄHIAJAN KONSERTTITARJONTA : http://www.ihmo.fi/kalenteri/tapahtumakalenteri/

Roihuvuoren kirjasto sijaitsee osoitteessa Roihuvuorentie 2. Kirjasto edustaa katoavaa sivukirjastojen perinnettä ja on ollut kiinteä osa monen Porolahtea käyvän koululaisen arkea välituntien piilopaikkana. Mikäli et löydä etsimääsi Roihuvuoren kirjastosta, on seuraava vaihtoehtosi Itäkeskuksessa sijaitseva Itä-Helsingin kulttuurikeskus STOA. Stoassa on kirjaston lisäksi mm. työväenopisto, Arbis sekä kahvila, jossa voit nauttia kupposen kuumaa.


Roihuvuoren kirkko sijaitsee osoitteessa Tulisuontie 2. Yksinkertaisuudessaan kaunis rakennus vihittiin käyttöön vuonna 1970 ja siitä lähtien se on ollut tärkeä osa roihuvuorelaista yhteisöä. Lisätietoja toiminnasta löydät Roihuvuoren seurakunnan sivuilta. 

Liikunta- ja ulkoilupalvelut
Roihuvuoressa on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Lue lisää alueen puistoista ja ulkoilumahdollisuuksista täällä.

Urheiluseura Roihu ry on pesäpalloon keskittyvä vuonna 1957 perustettu itähelsinkiläinen urheiluseura. Kaikenikäisille järjestetyn toiminnan keskeisiä arvoja ovat kasvatus, kuntoilu ja vapaaehtoinen seuratyö.

Roihuvuoren ja Tammisalon Meriulkoilijat ry on Strömsinlahdella sijaitseva venekerho. Kivenheiton päässä Roihuvuoresta toimii lisäksi melontaseura Marjaniemen melojat. Seura järjestää uusille jäsenille erittäin suosittuja peruskursseja vuosittain.

Nuorisopalvelut
Nuorisotalo: Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen nuorisotalo sijaitsee siis osoitteessa Prinssintie 1, ja on ollut auki 08/2006 lähtien. Nuorisotalolla järjestetään kaikille 9-12- vuotialle nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortin omistaville (ilmainen, hakemuksia saa talolta) avointa toimintaa, sekä erilaisia kerhoja (mm. kioskiryhmä, kädentaitoja). Nuorisotalo on avoinna 9-12-vuotiaille ma,ke ja to klo. 14-16.30 sekä pe klo. 15-17. 13-17-vuotiaille talo on avoinna ma,ke ja to klo 17-21 sekä pe 17.30-22.45. Roihuvuoren ala-asteella on maanantaisin liikuntakerho klo 13.30-15.30. Perjantaisin talolla Nuta-liiga, koko kevään kestävä monilajinen kisaliiga. Kauden kokonaistulokset julkaistaan kevään korvalla ja ahkerimmat sekä taitavimmat pelaajat palkitaan. Kaikki toiminta on päihteetöntä!

Partio: Tammisalossa toimii sekä poikalippukunta Tammisalon eränkävijät että tyttölippukunta Tammitytöt.

Palvelut lemmikeille
Lähimmät eläinlääkärit roihuvuorelaisten lemmikeille löytyvät Herttoniemestä. Herttoniemen rannassa toimii Eläinlääkäriasema Hertta, jolla on sekä ilta- että viikonloppupäivystystä. Herttonimen ostoskeskuksen vieressä toimii Herttoniemen eläinlääkäriasema.

Muut palvelut
Roihuvuoren Lämpö Oy
Roihuvuoressa toimivat yritykset (paikalliset.info)
Herttoniemen palvelutiski
Helsingin kaupungin palveluhakemisto

Kesäinen kuva Roihuvuoren ostoskeskuksesta on otettu Roihuvuoren kirkon katolta vuonna 2006.