Paras paikka asua! (2013)

1048
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

PALVELUASUMISEN puolella on yhteensä noin 150 asukasta. Roihuvuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa on kuusi ryhmä- tai muistikotia, joissa asuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevia asukkaita. Poikkeuksena arviointi- ja kuntoutusyksikkö Melukylä sekä lyhytaikaisyksikkö Vaahteramäki, jonne tullaan asumaan lyhytaikaisille jaksoille. Melukylässä tavoitteena on ensisijaisesti kuntouttaa asiakas kotiin tukitoimien avulla. Roihuvuoren ryhmä- ja muistikodit ovat saaneet nimensä Astrid Lindgrenin satujen mukaan. Alla näet kaikki ryhmäkotimme sekä missä kerroksessa ja siivessä ne sijaitsevat.

Kerros 1A: lyhytaikaishoito Vaahteramäki (ja päivätoiminta Liina)

Kerros 2A: arviointi- ja kuntoutusyksikkö Melukylä

Kerros 3A: muistikoti Omenakumpu

Kerros 4A: muistikoti Kissankulma

 

Kerros 2B: ryhmäkoti Huvikumpu

Kerros 3B: ryhmäkoti Ronja

Kerros 4B: muistikoti Kultakukko

Roihuvuoren monipuolisella palvelukeskuksella on tällä hetkellä myös tukiasuntoja Punahilkantiellä sijaitsevassa Helsingin kaupungin vuokratalossa. Tukiasuntoasukkaat asuvat normaalissa vuokra-asunnossa mutta saavat tukipalveluja ryhmäkoti Ronjasta ja palvelukeskuksesta. Tavoitteena on tukea kotona asumista mahdollisimman pitkään.

Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen palveluasumiseen muuttamisen edellytyksenä on ympärivuorokautinen hoivan tarve, jolloin kotihoito ei enää riitä. Asiassa voi olla yhteydessä Seniori-infoon, puh. 09 310 44556.