Pekka Aimonaho 3

631
Aimonaho

Pekka Aimonaho 3 vasemistoliitto

 

1. Kerro itsestäsi: mikä on suhteesi Roihuvuoreen?
– Olen asunut Roihuvuoressa 3 vuotta. Muutimme tänne Vuosaaresta.

2. Mitä Roihuvuoren ominaispiirteitä korostaisit, jos olisit mukana Roihuvuoren brändityöryhmässä?
– Roihuvuoressa on toimiva yhteisö jonka avulla uudetkin lähiön asukkaat, kokevat heti olevansa osa Roihuvuorta. Hanami-juhlat ja syksyiset kyläjuhlat ovat hieno esimerkki toimivasta tavasta puhaltaa yhteen hiileen.

3. Miten uskot Roihuvuoren muuttuvan seuraavan 20 vuoden aikana? Entä miten itse haluaisit sen muuttuvan?
– Haluaisin ostarin alueelle hieman päivitystä ja talo missä sijaitsee mm. Ugly Dugling vaatisi myös päivittämistä. Myös kylmäasema alueena kaipaa kohennusta tähän päivään. Roihuvuorta edustaa upea kirkko mutta muuten alue tarvitsee tuloa tähän päivään.

4. Kaupunki pohtii tällä hetkellä erilaisia asukasvaikuttamisen malleja. Millä keinoin asukkaitten pitäisi kuntavaaleissa äänestämisen lisäksi saada äänensä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa?
– Olen sitä mieltä, että näin isossa kaupungissa kuin Helsinki on tarvittaisiin myös kaupunginosa valtuustoja. Myöskin valtuutettu joka kaupunginosasta on valittu on mielestäni vastuussa äänestäjilleen ja hänen pitäisi olla tavoitettavissa aina kun hänen edustamaansa kaupunginosaan on tulossa muutoksia.

5. Kaupunki haluaa kaavoittaa lisää asuntoja Roihuvuoreen. Mihin niitä pitäisi ensisijaisesti rakentaa ja millaisia?
– Roihuvuoreen ei mahdu paljon lisää taloja. Mielestäni ainoa alue on lähellä ammattikoulua. Roihuvuoren ominaispiirre on matalat kerrostalot joten sellaisia taloja niiden pitäisi olla, lapsiperheille ja yksinasuville soveltuvia asuntoja.

6. Millaisena näet Roihuvuoren kirjaston kaltaisten pikkukirjastojen tulevaisuuden?
Minun mielestä niin Roihuvuoren kirjasto kuin muutkin pienet kirjastot tulee säilyttää.

7. Tuhkimonpuistossa ei ole pariin vuoteen ollut kaupungin leikkipuistotoimintaa, vaan toimintaa ovat pyörittäneet vapaaehtoiset vanhemmat. Miten näet Tuhkimonpuiston tulevaisuuden?
– Roihuvuoressa asuu lapsiperheitä paljon ja mikäli uutta rakennetaan tulee lisää perheitä. Ei ole iso panostus kaupungilta hoitaa sinne työntekijöitä ja elvyttää leikkipuisto toiminta takaisin.

8. Palvelut jakautuvat Helsingissä epätasaisesti, ja Itä-Helsinki on joutunut erityisen epätasa-arvoiseen asemaan. Miten lähtisit korjaamaan tilannetta?
– Kaupungin pitää huomioida paremmin asukasmäärät suunnitellessaan toimintojaan. Itä- Helsinki jatkaa väestömäärältään kasvamistaan joten palveluja tarvitaan entistä enempi. Esimerkiksi lastenhoitopaikat ns. vuorotarhoissa joita Itä-Helsingistä ei löydy kuin neljä ja Herttoniemen terveysasema alkaa pikkuhiljaa menemään tukkoon kun tuonne Laajasaloon tulee 10 000 uutta asukasta.

9. Mitä ongelmia näet Roihuvuoressa, ja mitä niille pitäisi tehdä?
Mikäli Roihuvuoreen rakennetaan uusia asuntoja ja sinne tulee paljon asukkaita, liikenne määrät tulevat kasvamaan eikä Roihuvuoren pienet tiet ole kovinkaan turvallisia kovaan liikkenee virtaan. Teitä ei pidä kuitenkaan leventää vaan rajoituksilla pyrkiä vähentämään nopeuksia.