Pesäpallokausi käynnistyy kesäkuun alussa (5-2021)

529
Roihu ry 2021
Roihuttaret

Superpesiksen sarjakausi 2021 aloitetaan kesäkuussa. Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja Suomen mestaruus ratkaistaan 26. syyskuuta 2021 mennessä.

Roihuvuoren Roihun Naisten joukkue Roihuttaret nousi viime kaudella pesäpallon naisten pääsarjaan ja niinpä Superpesistä pelataan pitkästä aikaa myös Helsingissa ja nimenomaan Roihuvuoressa. Uusi pesäpallostadion on parhaillaan rakenteilla ja katsomon yhteyteen tulevat myös kahvilatilat. Toivon mukaan kentän rakennustyöt valmistuvat kesäkuun aikana.

Roihun web-sivut: https://roihu.fi/.

Superpesiksen muokatut otteluohjelmat julkaistaan perjantaina 7.5.2021 kello 13. Kesäkuun alun osalta tasataan yleisörajoitusten aiheuttamaa mahdollista riskiä niin, että kotipelit jakaantuvat tasaisesti seurojen kesken ja pelitahti on heinä-elokuuta rauhallisempi. Lisäksi ohjelmassa huomioidaan elokuulle siirtyneet Itä-Länsi-ottelut Porissa 6.–7.8.2021.

Kun sarjakausi päästään aloittamaan aiemmin kuin viime vuonna, aikataulu antaa mahdollisuuden pelata pudotuspelien ottelusarjat paras viidestä -järjestelmällä. Sekä vuoden 2020 että myös vuoden 2021 pesäpallokaudet pelataan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilassa.

Tahti tulee olemaan erittäin tiukka, naisten ja miesten pudotuspelejä riittää lähes jokaiseen iltaan ja se varmasti sytyttää yleisön kentillä ja Ruudun ääressä. Suomen mestaruuksia juhlitaan viimeistään 26. syyskuuta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kertoo.

Mikäli viranomaispäätökset sitä edellyttävät, Pesäpalloliitto pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia sarjakauden aloittamiseen ja otteluiden siirtämiseen.

https://www.superpesis.fi/uutiset/superpesiskausi-kayntiin-1-kesakuuta-pudotuspelit-pelataan-paras-viidesta-ottelusarjoina/?fbclid=IwAR39wXknvND4LG_PwKcviY-zuKIv1D3k23GHbz5qD9W8md5AN4QuVrAGkGM