”Park Avenue” Designkatu-kilpailun voittaja

371
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Rohkea visio toi voiton Herttoniemen  Designkatu-kilpailussa. Herttoniemen yritysalueen elävoittämiseksi järjestetun ideakilpailun voitti työ nimellä "Park Avenue".

Kaupunkilaiset voivat tutustua kilpailutöihin ja valintaperusteluihin 11.-22.1. näyttelytila Laiturilla Kampissa.

Tuomaristo kiitteli ehdotusta kokonaisvaltaisuudesta, konstailemattomuudesta ja rohkeasta pääkadun visiosta. Kaistajärjestelyt, istutukset, pysäköintitaskut, pajarakennukset, maaperkki, valaistus ja aitarakenteet muodostavat yhdessä omaleimaisen ympäristön, joka luontevasti liittyy alueen yritystoimintaan. Voittaneeseen työryhmään kuuluivat Pia Sopanen ja Ilkka Svärd, avustajanaan Tuuli Sopanen. Palkinnon arvo on 10.000 euroa. Kilpailuun osallistui yli 40 työryhmää. Kohde on Laivalahdenkatu-Mekaanikonkatu. Kilapailun taso oli tuomariston mielestä korkea. Lehdistökuvat, töiden esittelyt ja työrymien jäsenet  http://aineistopankki.hel.fi/?cart=376-mlckhhkidg&language=FI

 

 

 

 

 

Tuomaristo yllättyi positiivisesti ehdotusten suuresta määrästä. Kilpailuun osallistui yli 40 työryhmää. Ideakilpailun tavoitteena on laajentaa World Design Capital Helsinki 2012 keskustan ulkopuolelle ja paikkoihin, jotka eivät perinteisesti edusta muotoilua. Kohde on Laivalahdenkatu-Mekaanikonkatu. Kilpailuun saivat osallistua kansalaisuudesta ja koulutuksesta riippumatta kaikki vähintään kolmen hengen työryhmät.

”Kilpailu osoitti, että yritysalueen pääkatu on inspiroiva suunnittelukohde ja että sen kehittämisestä on kiinnostunut järjestäjän lisäksi moni muu taho”, toteaa kilpailun sihteeri, arkkitehti Dan Mollgren.

Kilpailun taso oli tuomariston mielestä korkea.

”Yritysalue kasvaa vahvasti tällä vuosikymmenellä ja Designkatu tukee sitä omalta osaltaan.”

Toisen palkinnon sai työ nimimerkillä "Liike". Työssä hyödynnetään taitavasti yritysalueen dynamiikkaa ja vahvistetaan alueen identiteettiä.

Kolmannen sijan jakoivat työt ”Hertsika All Stars” ja ”Työn iloa”. Ensin mainittua kiiteltiin alueen historiasta ammentavasta suunnitelmasta, jälkimmäistä upeasti muotoilluista rakenteista ja uusista toiminnoista.

Lisäksi tuomaristo lunasti kilpailutyön ”Hohde”. Työtä luonnehdittiin uutta tekniikkaa ja mielenkiintoisia materiaaleja hyödyntäväksi ympäristötaiteeksi. Kunniamaininta annettiin työlle ”Herttoniemi Design St.”. Tuomaristo piti työtä taitavasti koottuna imagonkohennusstrategiana, jossa on ymmärretty yritysalueen erityispiirteet.

Kilpailun järjestivät Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto, kiinteistövirasto, Lähiöprojekti, rakennusvirasto sekä talous- ja suunnittelukeskus yhteistyössä World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeen kanssa. Tuomariston puheenjohtajana toimi WDC-hankkeen johtaja Pekka Timonen. Kilpailu on osa Metrohelsinki-hanketta, jossa kaupunki yhteistyössä alueen yritysten kanssa tekee tunnetuksi itäisen metroradan varressa olevia kaupunginosia vireinä yritysalueina.

Tervetuloa näyttelyyn ja avajaisiin

Tiedotusvälineenne edustaja on tervetullut kilpailun palkintojen jakoon ja näyttelyn avajaisiin 10.1. klo 18. Palkinnot jakaa Teollisuustaiteen Liitto Ornamon puheenjohtaja Tapani Hyvönen.

Kaikki kilpailuehdotukset ja valintaperusteet ovat esillä info- ja näyttelytila Laiturilla 11.–22.1.

Lehdistökuvat, töiden esittelyt ja työryhmien jäsenet:
Helsingin kaupungin aineistopankki: http://aineistopankki.hel.fi/?cart=376-mlckhhkidg&language=FI