Ritva Sänkiaho 472

547
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Ritva Sänkiaho 472 SDP

 

1. Kerro itsestäsi: mikä on suhteesi Roihuvuoreen?

Olen ensimmäisen kerran muuttanut Roihikseen 1962 vanhempieni kanssa Prinssintie 6.een,jossa asun nyt toista kertaa. Tällä hetkellä yksin. Olin välillä poissa Helsingistä 26 vuotta silloisen perheeni kanssa. Aikoinani jäin yksinhuoltajaksi ja kun jo yli 40-vuotiaat lapseni lähtivät maailmalle palasin entiseen kotiini, josta molemmat vanhemmat olivat jo siirtyneet tuonpuoleiseen. Paluuni  tapahtui marraskuussa  v.  1990.Lapsuuteni kesät olen viettänyt Marjaniemen siirtolapuutarhassa, jolloin tämä metsä tuli hyvin tutuksi. Löysimme Hiidenkirnutkin jo v.1947. Minulla on paljon  muistoja täältä yli 60  vuoden ajalta.

 

2. Mitä Roihuvuoren ominaispiirteitä korostaisit, jos olisit mukana Roihuvuoren brändityöryhmässä?

Roihuvuori on ihana ”puutarhakaupunki” täällä on sopivasti luontoa talojen ympärillä.

 

 

3. Miten uskot Roihuvuoren muuttuvan seuraavan 20 vuoden aikana? Entä miten itse haluaisit sen muuttuvan?

Roihuvuori saa pitää nykyisen imagonsa jatkossakin. Toivon kuitenkin kaljapaikkojen vähenevän.

 

 

4. Kaupunki pohtii tällä hetkellä erilaisia asukasvaikuttamisen malleja. Millä keinoin asukkaitten pitäisi kuntavaaleissa äänestämisen lisäksi saada äänensä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa?

Ehkä voitaisiin kokeilla kaupunginosa-valtuustoja.


5. Kaupunki haluaa kaavoittaa lisää asuntoja Roihuvuoreen. Mihin niitä pitäisi ensisijaisesti rakentaa ja millaisia? 

Lumikintien pään ja vesitornin väliselle alueelle vuokra- sekä omistusasuntoja, olen viimevuosituhannen lopulla ollessani varavaltuutettuna kiertänyt alueen ja sinne mahtuisi mielestäni 4-5 taloa  5-6 kerroksista.

 

6. Millaisena näet Roihuvuoren kirjaston kaltaisten pikkukirjastojen tulevaisuuden?

Mielestäni pikkukirjastot tulee ehdottomasti säillyttää.

 

7. Tuhkimonpuistossa ei ole pariin vuoteen ollut kaupungin leikkipuistotoimintaa, vaan toimintaa ovat pyörittäneet vapaaehtoiset vanhemmat. Miten näet Tuhkimonpuiston tulevaisuuden? 

Tuhkimonpuistoon tulisi saada asukastilat, joita voisivat käyttää niin lapset, nuoret kuin ikä-ihmiset. Meiltä nämä puuttuvat, muissa lähiöissä on sellaiset.

 

8. Mitä ongelmia näet Roihuvuoressa ja mitä niille pitäisi tehdä? 

Palvelut ovat vähentyneet alkuvuosista. Silloin  oli useampi kivijalkakauppa, useampi pankki sekä oma posti ja apteekki.Itäkeskuksen läheisyys vaikuttanee kauppojen vähentymiseen ja myös se, että on siirrytty suurempiin.

 

9. Palvelut jakautuvat Helsingissä epätasaisesti, ja Itä-Helsinki on joutunut erityisen epätasa-arvoiseen asemaan. Miten lähtisit korjaamaan tilannetta? Ongelmana on postin ja pankin puuttuminen, sillä alueella asuu paljon vanhuksia.