Roihuttarien ratkaisupelit edessä keskiviikkona (09-2022)

123
Roihu ry.
Kuva: Roihu ry.

Roihuttarien kauden viimeinen vastustaja on Lappajärven Veikot!
Ottelusarja alkaa tulevana keskiviikkona Roihuvuoressa klo 16:30.

Jani Marjanen – otteluennakko

Keskiviikkona 7.9. klo 16.30 pelataan Roihu-Lappajärven Veikot -ottelu Roihuvuoren pesäpallokentällä. Tämä on ensimmäinen ottelu sarjassa, jossa kolme voittoa saanut joukkue pelaa ensi kesänä superpesistä. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen. Tekee mieli kirjoittaa virke, joka sisältää sanat ”panos” ja ”korkea”, mutta koska välttele kliseitä, jätän sen nyt tekemättä.


Internetin paremmintietäjät pitävät Roihua ennakkosuosikkina, mutta tähän ei kannata tuudittautua. Veikot on vuonna 1911 perustettu seura, eli perinteitä riittää. Lappajärvellä on pelattu superpesistä aikaisemminkin ja Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla pelataan pesistä enemmän kuin mikä on terveellistä. Alle kolmen tuhannen asukkaan kunnassa koko porukka tukee omaa seuraa. Joukkue tulee siis pelaamaan tosissaan.

Roihun puolesta puhuu se, että joukkue on pelannut superpesiksessä kovia pelejä koko kauden ja varsinkin se, että loppukauden pelit ovat olleet hyviä. Koko joukkue on nostanut tasoaan ja jos tästä nosteesta onnistutaan pitämään kiinni, on joukkue vahvoilla.

Kannattaa kiinnittää huomiota:

Kakkospuoli. Koska on kylmä, ei pallo liiku yhtä kovaa. Roihuvuoren kentällä tämä tarkoittaa sitä, että kunnon läpilyöntejä on vaikeampi lyödä takakentältä. Koska pallo ei pääse vierimään kauas kolmospuolella, jää kunnarinäkäisille pelaajille jäljelle kakkospuolen kovat lyönnit. Tämä tarkoittaa, että Salli Palola, Ellen Kentala ja muut, jotka pelaavat kakkospesän molemmin puolin ovat paljon vartijoina. Samaten on kiinnostava nähdä onnistuvatko erityisesti Lotta Nummikari ja Camilla Höglund kalibroimaan kovat lyöntinsä kakkosrajaan tai kakkospesän päälle.

Roihun etukenttä. Etukentän pelaajat, Tilda Palola, Salli Palola ja Camilla Höglund, onnistuivat tiivistämään peliään viime peleissä. Varsinkin kovakätinen Tilda Palola on parantanut hakujaan ja on onnistunut tekemään enemmän etutilannepaloja kuin alkukaudesta.

Pukeutumiseen. Siis aina kannattaa kiinnittää huomiota tähän, mutta kanssa koska syyskuussa on kylmä, eli katsomoon kolme kerrosta vaatteita päälle.

Liput otteluun: https://roihu.fi/

Kuva: Roihu ry.