Roihuvuoren ala-aste lakkautusuhan alla (2005)

783
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura
   Opetusvirasto ehdottaa Roihuvuoren ala-asteen yhdistämistä hallinnollisesti Porolahden peruskouluun. Roihuvuoren ala-asteen kiinteistöstä luovutaan vuonna 2008. Nyt on aika toimia!

Kaupunki yrittää säästää kiinteistökustannuksista

Roihuvuoren ala-asteen kiinteistöstä luopuminen tarkoittaa sen siirtymistä kiinteistöviraston hallintaan. Näin kiinteistöstä aiheutuva kustannus saadaan vähennettyä opetusviraston kuluista vaikkei itse ongelma katoa minnekkään, sillä rakennus kustannuksineen on edelleen kaupungin riesana. Roihuvuoren ala-aste on arkkitehtonisista syistä suojeltu eikä sitä voi purkaa. Rakennukselle olisi siis löydyttävä tähdellistä käyttöä joko kaupungin toimesta tai vuokramarkkinoilta. Näin maalikon näkökulmasta moisen kiinteistön vuokraus tai käyttöönotto muuhun tarkoitukseen tuntuu kovin vaikealta.

Roihuvuoren ala-aste
Roihuvuoren ala-aste

Haluan vaikuttaa – mitä voin tehdä?

Opetusvirasto on tehnyt yhdistämisestä ehdotuksen, joka siirtyy kaupunginvaltuuston käsittelyyn 5.4. Päätös tehdään todennäköisesti ennen kesälomia. Valtuuston päätöksestä voi tarvittaessa valittaa, mutta vaikuttaminen kannattaa aloittaa jo nyt. Roihuvuoren ala-asteen vanhenpainyhdistys toimii aktiivisesti koulun säilyttämiseksi. Helpoin tapa tukea heidän toimintaansa on osallistua koulun lakkauttamista vastustavaan adressiin.

Lisää aiheesta: