Roihuvuoren kyläjuhlat 21.8.2009.

980
kyljuhlat_1_pieni.jpg
kyljuhlat_1_pieni.jpg

 

Tänä vuonna ei ole perinteistä Roihuvuori-päivää.

Sen sijaan Roihuvuori-seura on järjestämässä yhdessä monien muiden paikallisten toimijoiden ja taiteilijoiden kanssa suurempaa kyläjuhlaa loppukesällä.

Ohjelmaa on Roihuvuoren kyläjuhlilla luvassa ainakin kirjastolla, nuorisotalolla, leikkipuistossa, kirkolla, musiikkiopistolla, alueen ravintoloissa, Porolahden kentällä sekä Japanilaistyylisessä puutarhassa. 

 

 

 milargo2.jpg
 Milargo

Roihuvuoren kyläjuliin osallistuvia taiteilijota ovat muun muassa rap-artisti Asa, näyttelijät Timo Ruuskanen ja Eero Järvinen, pilapiirtäja ’Kätsy’ Koivunen, dekkarikirjailija Harri Nykänen, lastenkirjailija Tuutikki Tolonen.

Juhlien musiikkipuolta edustavat Asan lisäksi esimerkiksi, renesanssimusiikkia esittävät Rody van Gemert, Sanna Jacksen ja Milargo, metallibändi Burning Deck

hamlet18.jpg
 RedNoseClub

The Studets, punkbändi Nazi Death Camp, Mika Järvisen Acoustic solo, Bluestime Duo, Tarja Kujanpää, gosbel-laulaja Mira-Maria ja pianisti Jean-Benjamin Roth, viulutaiteilija Arto Nironen, Sorrowed, Helsingin juniorijouset ja Helsingin lapsijouset sekä Kamarikuoro Cantiamo

Historiannälkäisille tarjolla on Herttoniemen ja Roihuvuoren historiaa esitelmien, kaitafilmiesityksen ja opastettujen kiertokävelyiden merkeissä.

Japanilaistyylisessä puutarhassa vietetään ’Yö japanilaisessa puutarhassa’ -tapahtumaa. Puisto valaistaan illan ajaksi tervapadoin, vedenalaisin valoin ja muiden valojen avulla. 

Kirjastossa ovat keskustelemassa ainakin kirjailijat Jukka Koskelainen, Jouko Sirola, Riikka Szalai ja Riikka Pelo. Myös lapset ovat huomioitu kirjaston ohjelmassa.
 

Illan aikana alueen ravintoloissa on monenlaista ohjelmaa kultturiaiheisesta tietokilpailusta konsertteihin.

 

 asa.jpg
 Asa

Ravintola Ugly Ducklingissa esiintyy esimerkiksi muusikko Tumppi Varonen ja Hard Rock Housen ohjelmassa on mm. musiikkia ainakin neljän bändin voimin ja Ruiskumestarissa kolmen yhtyeen voimin.

Myös alueen urheiluseura Roihu tuo oman panoksensa päivän tapahtumiin. Heiltä on luvassa pesäpalloiluun liityvää toimintaa Porolahdenkentällä.

Kirkon edessä on kirpputori sekä tarjolla mm. japanilaisia pannukakkuja (oban yaki).

Ohjelmaa on kaikenlaista, mutta varsinkin kaikenikäisille.

Nukketeatteriesityksiä on kyläjuhlapäivän aikana useita, muun muassa lasten lisäksi myös ikäihmisille suunnattu esitys Ofelia ja Varjojen teatteri.

Lapsille ja lapsiperheille on kirjastossa sadutusta ja muuta toimintaa.

Leikkipuisto Tuhkimossa soivat zembe-rummut Pape Sarrin vetämissä Kassandran rumputyöpajoissa.

Nuorisotalolla on tarjolla mm. ’Kätsy’ Koivusen pilapiirrostyöpaja, tongalainen tanssiryhmä Mano o Lak sekä konsolipelikilpailuja. Käsitöiden ystävillekin on tarjolla pienimuotoinen näyttely.

 ofelia_ja__varjojen_teatteri.jpg
 

Ofelia ja Varjojen teatteri

Tilaisuudessa julistetaan myös vuoden 2009 ’Vuoden roihuvuorelainen’.
Ehdotuksia ehdokkaista otetaan vastaan kesäkuun aikana. Viime vuonna ’Vuoden roihuvuorelaiseksi’ valittiin entinen Suomen pankin johtokunnanjäsen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Ele Alenius.

Mukana kyläjulien järjestelyissä on Roihuvuori-seuran kanssa mm. Roihuvuoren kirjasto, Itä-Helsingin musiikkiopisto, Roihuvuoren nuorisotalo, Roihu ry., Leikkipuisto Tuhkimo, Roihuvuoren seurakunta, Itä-Helsingin kuvataidekoulu, alueen kouluja ja päiväkoteja sekä ravintolat Hard Rock House, Ruiskumestari ja Ugly Duckling sekä Hard dog grilli.

Ohjelma tarkentuu alkukesän aikana näillä sivuilla. Tämän hetkinen ohjelma on ladattavissa kylajuhlat_versio_21_8.pdf tästä. (21.08.2009 07:29)
Mikäli koet, että sinulla olisi jotain annettavaa talkoissa yhteisten kyläjuhlien järjestämiseksi, ota yhteyttä.

Roihuvuoren kyläjuhlatoimikunnan puolesta
Otto-Ville Mikkelä
050-3365570
otto-ville.mikkela[at]helsinki.fi