Roihuvuoren Tuhkimonpuisto kunnostetaan (6-2022)

420
kuva

Helsingin kaupunki järjesti puiston kunnostamisesta asukastilaisuuden Tuhkimonpuistossa maanantaina 13. kesäkuuta klo 17-19.

Hankkeen suunnittelijat olivat valmistelleet kolme eri ehdotusta puiston jatkosuunnittelun pohjaksi. Tilaisuudessa keskusteltiin ehdotuksista sekä koottiin asukkaiden ja puiston käyttäjien näkemyksiä puiston kunnostamiseksi.

Puiston kunnostaminen äänestettiin jatkoon kaupungin OmaStadi-osallistuvan budjetoinnin hankeäänestyksessä alkuvuodesta. Tätä kautta se on myös saanut budjettirahaa työn toteuttamiseksi. Kaupunki käyttää myös kaupungin omia puistojen rakentamiseen varattuja budjettirahoja hankkeeseen.

Hanke-ehdotuksen OmaStadi-äänestykseen valmistelivat Porolahden peruskoulun oppilaskunta, Roihuvuori-Seura ja yksittäiset roihuvuorelaiset. Remontoimalla puistosta on mahdollista saada viihtyisä ja turvallinen leikki- ja kokoontumispaikka ja jopa aivan erityinen paikka koko pääkaupunkiseudulla.

Seuraavaksi kaupungin suunnittelijat valmistelevat ehdotuksen, puistosuunnitelman, jota päästään kommentoimaan OmaStadi-hankesivulla, Suunnitelma viedään sen jälkeen Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi loppuvuonna 2022. Tällöin puiston kunnostustyöt pääsisivät vauhtiin ensi vuonna (vuonna 2023).

Hanketta voi seurata sen OmaStadi.hel.fi web-sivulla (linkki omastadi-sivulle).

Ohessa kuvia tilaisuudesta, kuvat Roihuvuori-Seura (yksittäisen kuvan saa suuremmaksi avaamalla se uuteen välilehteen/ikkunaan).