Roihuvuoren viheralueet vaarassa (2005)

399
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee 7.4. kokouksessaan ehdotusta raivata Sahaajankadun itäpuolella sijaitsevasta viheralueesta keskimäärin 12 metrin levyisen parkkipaikan yritysten lastaus- ja parkkeerauskäyttöön. Roihuvuori-Seura vastustaa tätä ehdotusta ja ihmettelee sen merkitystä.

Jo tänä päivänä Sahaajankadulla on pysäköitynä hylättyjä autoja. Tarkoittaako pysäköintialueen kasvattaminen hylättyjen autojen lisääntymistä jo ennestään kolkolla alueella? Mielestämme tylyn teollisuusalueen ilmettä tulisi piristää. Puistoalueen hautaaminen asfaltin alle ei tue tätä tavoitetta.

Roihuvuori-Seura on tammikuussa 2004 Kaupunkisuunnittelulautakunnalle lähettämässään kirjeessä kaavamuutoehdotuksen palauttamista uudelleen selvitykseen. Seurat katsovat ettei aluella asuvien mielipiteitä ole tarpeeksi huomioitu selvitystä tehtäessä. Lisäksi ihmetyttää suunnitelman toimivuus: toteuttaminen on kallista ja edellyttää kallion räjäyttämistä. Samalla tuhotaan nykyistä maisemaa sekä luodaan aluskasvillisuus poistamalla edellytykset nykyistä suuremmille vesivahingoille teollisuusalueella.

Lue lisää kaupunkisuunnitelulautakunnan esityslistasta. Samaisen linkin takaa löytyy myös sijaintikartta, muutosehdotus ja havainnekuva.

Sahaajankadun parkkipaikkasuunnitelma ei ole ainoa, joka uhkaa Roihuvuoren viheralueita. Kerromme muista suunnitelmista näillä sivuilla lähiaikoina.