Roihuvuori-seuran web-sivut uudistuneet (2/2020)

503

Roihuvuori-seuran web-sivut ovat uudistuneet.

Sivujen tekniikan taustalla toimii WordPress-julkaisujärjestelmä aikaisemman Joomla-järjestelmän sijasta. Sivujen palvelintekniikasta vastaa Helka ry. Kiitokset Helkalle 🙂
Sivujen sisällöstä vastaa Roihuvuori-Seuran webbi-ylläpitoporukka.

Sivut koostuvat sivuista (pysyvä sivu, alasvetovalikot) sekä yksittäisistä artikkeleista, jotka ryhmitellään aiheiden mukaisiin ”kategorioihin”. Artikkeleiden ja sivujen etsimisessä voi hyödyntää asiasanoja (esim. ”Hanami”, ”Kaavoitus”, ”Rakentaminen”, ”Luonto” jne.) sekä myös vapaata sanahakua, jolloin sanoja etsitään kaikista sivuista ja artikkeleista.

Lisäksi sivuilta löytyy Tapahtumakalenteri, joka on erillinen lisäosa. Tapahtumakalenteriin vietävät erilliset tapahtumat tulevat kategorian ”Tapahtuma” alle.

Etusivulle on koottu uusimpia artikkeleita kategorioiden ”Päivän uutinen”, ”Tapahtumauutisia”, ”Toimintauutisia”, ”Roihuvuori-Seuran uutisia” ja ”Musiikkiuutisia” avulla. ”Päivän uutinen” on aina sivun ensimmäinen uutinen. Etusivulla on myös pikalinkit ”Tapahtumiin” sekä erillisille Hanami, Kirjamessut ja Kyläjuhlat sivuille. Etusivulla on lisäksi omana osionaan Seuran Facebook-sivu ikkuna. Saman kategorian sivuja ja artikkeleita voi etsiä klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa mustalla pohjalla olevaa kuvaketta. Asiasanat (tagit) puolestaan löytyvät sivun lopusta, kuvake valkoisella pohjalla.

Sivut skaalautuvat automaattisesti käyttäjän tietokoneen mukaisesti, mobiililaitteille on oma, yksinkertaistettu näkymä, kts. kuvat alla.

Roihuvuori-seuralla on käytössään kaksi eri domainia. Web-sivut löytyvät jatkossa osoitteesta:
https://kaupunginosat.fi/roihuvuori/
sekä domaineista
roihuvuori.fi
roihuvuori.com


27.2.2020
Webbi-työryhmän puolesta
Tapio Linna