Roihuvuoripäivä 2005 veti runsaasti yleisöä

363
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura
   Vuoden 2005 Roihuvuoripäivää vietettiin lauantaina 14.5. aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä. Ihmisiä saapui paikalle sankoin joukoin ja tunnelma oli mitä mukavin. Vilkaise ottamiamme kuvia – ehkä bongaat tutut kasvot.

 
Sää suosi Roihuvuoripäivää tänäkin vuonna ja ihmisiä kokoontui paikalle runsaasti

Roihuvuoripäivät avattiin Roihuvuori-Seuran puheenjohtajan Mira Eschnerin puheella, jonka jälkeen julkistettiin vuoden roihuvuorelainen. Vuoden 2005 roihuvuorelaiseksi valittiin Annikki Vihavainen, joka on tehnyt elämäntyönsä seurakunnan lastenohjaajana ja ollut siten mukana merkityksellisen ja turvallisen lapsuuden luomisessa monille roihuvuorelaisille lapsille.

Päivän kuluessa Pelle Pietro viihdytti lapsia ja lapsenmielisiä jutuillaan ja taikatempuillaan. Esiintymislavaksi varatulla alueella esiintyi myös Itä-Helsingin Musiikkiopistosta klarinetinsoittajat. Oman jännityksensä esitykseen toi mukanaan tuuli, joka yritti napata soittajien nuotit mukaansa.

Lapsien iloksi Tiia Venäläinen tuli Roihuvuoripäiville tekemään lapsille kasvomaalauksia. Tiian pöydälle oli koko päivien ajan jonoa – tämä oli ehdoton vetonaula ainakin tyttöjen mielestä!

Pelle Pietro     Kasvomaalaus
Pelle Pietro                                   Kasvomaalauksia

Tänä vuonna Roihuvuori-Seuralla oli paikalla kierrätyskirpputori. Ideana ei suinkaan ollut tuottaa rahaa, vaan osoittaa, että vanhakin tavara kelpaa vielä käyttöön. Pöydällä kaikki maksoi alle euron ja mukavasti ne tavarat löysivätkin uuden kodin itselleen.

Tarjolla oli myös ruokaa ja erilaisia virvokkeita, jotka kelpaisivatkin kävijöille erinomaisesti. Kärjessä jälleen hernekeitto ja grillimakkara.

Kierrätyskirppis     Grillimakkara
Kierrätyskirppis                                   Grillimakkara

Alkuperäisen suunnitelman mukaan poliisipartion piti tulla paikalle turvamerkitsemään polkupyöriä ja vastaamaan alueen asukkaiden kysymyksiin. Valitettavasti he joutuivat hälytysajoon eivätkä voineet jäädä paikan päälle. Merkkauskone saatiin kuitenkin lainaan ja se oli kovassa käytössä.

Kiitämme Roihuvuoripäiviä tukeneita yrityksiä:

Alepan pääkonttori
Ammatilliset oppilaitokset, Roihuvuoren koulutusyksikkö
Berner Oy
Dressman, Vuosaari
Haaga Yhtymät
Helios, Itäkeskus
Helsingin 41 Megahertsin apteekki
Helsingin Pyörähuolto
Kampaamo Lumikki
Kultajousi Oy
Kultasäde Oy, Vuosaari
Lakiasiantoimisto Jorma Mäenpää
Metso Automation Oy
Mikromaja Oy
Parturi-Kampaamo Soini
Roihuvuoren Kirja ja Paperi
Rautakirja
RG-kioski
Salon Verde
Sansu Pizzeria
Suomi-Seura
Yhtyneet Kuvalehdet (Koululainen, Seura, Suomen Kuvalehti, Tom & Jerry)