Roihuvuoripäivä ja vuoden roihuvuorelainen 2008

606
roihuvuoripiv08.jpg
roihuvuoripiv08.jpg

Tänä vuonna Roihuvuoripäivä vietettiin lauantaina 17.5.2008. Vuoden teemana oli saada roihuvuoripäivä näkymään myös kirkon pihan ulkopuolella. Trubaduuriryhmä Ikkunan alla ja Tivoliorkesteri kiersivät esittämässä musiikkia lähiliikkeissä. Musiikkia kuultiin K-kaupassa, kirjakaupassa, kukkakaupassa, pyöräliikkeessä, ravintola Ugly Duglussa ja  ravintola Kulmapotkussa. Mukava musiikki sai kuulijat tanssituulelle.

Kirkon pihalla oli nuorisotalolaisten tuoma tramboliini ja takapihalla komea hevonen vei lapsia ratsastamaan. Klovnitaikuri Lumous teki kummallisia temppuja kaikenikäisten ihmeteltäväksi ja siellä kuultiin myös Itä-Helsingin Musiikkiopiston oppilasesitys. Paraparatytyöt esittivät ja opettivat  japanilaista tanssia. Lisäksi Kirppis, vohveleita, makkaraa ja musiikki soi myös kirkon pihalla koko ajan.

Vuoden roihuvuorelainen

Vuodesta 2000 alkaen on Roihuvuori-Seura valinnut vuoden roihuvuorelaisen. Tänä vuonna pyydettiin asukkailta ehdotuksia valintaan. Yli 40 %:ssa ehdotuksista oli ehdotuksena vuodesta 1956 Roihuvuoressa asunut  poliitikko, pankinjohtaja Ele Alenius. Hän oli paikalla vastaanottamassa  kukkaset ja kunniakirjan. Hän toivoi kiitospuheessaan, että Roihuvuori kehittyisi, kadunimiensä mukaisesti, lapsille viihtyisäksi kaupingiosaksi ja lapset vielä vanhanakin muistaisivat, kuinka ihanaa oli viettää lapsuus Roihuvuoressa.

Ehdotuksen lähettäneiden kesken arvottiin Silja Linen luxusristeily, jonka voitti Mira Eshner.

Sunnuntai-aamuna oli  linturetki. Lähtö oli  kirjastolta kello 8.30 ja retken vetäjänä  toimi Roihuvuoressa asuva ornitologi Kimmo Aula. Ilma oli raikas ja hieman utuinen. Retki suuntautui Herttoniemen kartanonpuistoon, ja matkalla bongattiin satakielet, pajulinnut ja rastaslajit. Kartanonpuistossa käytiin lisäksi lävitse myös kasvillisuutta.Takaisin mentiin rantatietä pitkin, josta löytyi paljon vesilintujen pesiä. Virkistävä retki päättyi Strömsin kartanolle.