Roihuvuorta suunnitellaan – Kerro kantasi (2-2020)

734

Kysely on jo sulkeutunut

Helsingin kaupunki laatii Roihuvuoreen täydennysrakentamisen periaatteita. Kaupunkilaisten näkemyksiä täydennysrakentamisesta sekä viheralueiden, palveluiden ja kulkuyhteyksien kehittämisestä kootaan verkkokyselyllä 13. helmikuuta (13.2.2020) asti.

Roihuvuoren 50- ja 60-luvuilla rakennettuja osia halutaan kehittää maltillisesti ja vanhaa arvostaen. Kaupunki haluaa säilyttää rakennusten alkuperäisen ulkoasun ja avoimet piha-alueet. Uusi rakentaminen keskittyisi pääasiassa Roihuvuorentien ja Tulisuontien ympäristöön.

Asukkaiden näkemyksiä on kartoitettu aiemmin syksyllä 2018 ja 2019 asukasilloissa sekä Herttoniemenrannan, Länsi-Herttoniemen ja Roihuvuoren kaupunginosavision yhteydessä. Roihuvuorelaiset ovat pitäneet alueen parhaina asioina muun muassa luontoa, yhteisöllisyyttä, merta ja palveluita.

Suunnitteluperiaatteet koskevat Roihuvuoren nykyistä rakennettua asuinaluetta. Tulevaisuudessa on tarkoitus tarkastella Roihuvuorta myös muilta osin. Roihuvuoren pohjois- ja itäosiin on Helsingin yleiskaavassa 2018 osoitettu merkittävästi asuntovaltaista täydennysrakentamista.

Näkemyksiä uudistamiseen kootaan verkossa osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/. Kysely on auki 13. helmikuuta saakka.

Suunnitteluperiaatteiden luonnokseen ja muuhun aineistoon voi tutustua verkossa osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat sekä 13.2. saakka Roihuvuoren kirjastossa (Roihuvuorentie 2) ja kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa (Sörnäistenkatu 1, ala-aula).

Yhteyshenkilö
Marjo Vänskä, arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 21301, marjo.vanska (at) hel.fi

(lähde: Tiedote 22.1.2020 STT)

KERRO KANTASI Roihuvuori https://kerrokantasi.hel.fi/roihuvuorensuunnitteluperiaatteet