Somalialaiset eläintarinat

378
Somalisadut_FACE_PROFIILIKUVA 02.jpg

Pauli-herran satuhetki: Somalialaiset eläintarinat

 

Roihuvuoren kirjastossa

 

Ma 7.9. klo 17.45 * ensi-ilta *

Ti 8.9. klo 9.15 & 10.15

Ke 9.9. klo 9.15 & 10.15

To 10.9. klo 9.15 & 10.15

Pe 11.9. klo 9.45

 

Pikku-Marjan perheen pihalla on päivisin vilskettä: juoksee hepo, lypsää lehmä, laulaa kukko, munii kana. Nyt on kuitenkin yö, ja kaikki nukkuvat.

Vain Juppe-koira haukkuu pihalla.

 

Tallin ovi avautuu ja sieltä luikertelee käärme, jolle vikkelästi liikkuvalla, kovasti oravan näköisellä hahmolla on jotain asiaa. Myös Vellamo-vasikka, Lumikki-lehmä ja Kärpäsmuori kohtaavat yöllisellä maidonhakumatkallaan kolme nälkäistä matkalaista – ketä he ovat ja mistä he tulevat?

 

Viisi somalialaista eläintarinaa Laura Latvalan Pikku-Marjan eläinkirjan pihapiirissä – maailmojen törmäyttämistä 20-vuotiaan sanataiteilijan Abdi Mahamed Ahmedin tarkkanäköisellä otteella, monikulttuurista lapsiyleisöä omakohtaisesti ymmärtäen. Pauli-herran kymmenes satuhetki tarttuu härkää sarvista ja tuo somalialaista kulttuuria ja tarinankerrontaperinnettä tutuksi lapsille helposti lähestyttävässä muodossa.

 

* Työryhmä *

Käsikirjoitus: Abdi Mahamed Ahmed & Outi-Maria Takkinen

Ohjaus ja puvustus: Venla Takkinen

Skenografia: Ina Niemelä

Äänisuunnittelu: Janne Ali-Vehmas

Pauli-herra: Reetta Hietanen, Outi-Maria Takkinen ja Ina Niemelä (vier.)

 

Tuotanto: Vattumadon talo ry

 

VAPAA PÄÄSY!

 

* Esityksen valmistamista ovat tukeneet Helsingin kulttuurikeskus, Taiteen edistämiskeskuksen Uudenmaan aluetoimipiste ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto *