Superpesistä Roihuvuoressa myös kaudella 2024 (9-2023)

79
Roihuttarien joukkue
Roihuttarien joukkue

Roihuttaret selviytyi voittajana kaksiosaisesta putoamiskarsinnasta ja jatkaa naisten pesäpallon korkeimmalla sarjakaudella myös ensi kaudella.

Roihuttaret kohtasi putoamiskarsinnan ensimmäisessä vaiheessa Kempeleen Kirin ja selvitti kierroksen kolmella voitolla Kirin kahta voittoa vastaan. Jännittävä karsintakierros venyi aina viidenteen otteluun asti, ja se ratkesi Kempeleellä pelatussa ottelussa vasta supervuoroparissa.

Seuraavaksi vastaan tuli Ykköspesiksen toiseksi sijoittunut Oulun Lippo. Lippo selvitettiin suoraan kolmessa ottelussa Roihuttarien varsin vakuuttavalla mutta myös hieman rutiinimaisella pelillä.

Omat haasteensa putoamiskarsinnalle toi se, että kaksi Roihuttarien avainpelaajaa loukkaantui heti karsinnan alkumetreillä. Camilla Höglund on joukkueen kapteeni sekä yksi tehokkaimmista lyöjistä ja hänen pikkusiskonsa Charlotta Höglund on Roihuttarien ykkösetenijä. Charlotta on ollut myös koko Superpesiskauden yksi koko sarjan vakuuttavimmista suorittajista etenemällä suurella onnistumisprosentilla kotipesästä ykköspesälle ensimmäisenä lyöjänä.

Roihuttarien pelaajareservistä löytyi kuitenkin hyvät korvaavat pelaajat ja Peppi Tuomisen ja Neea Nuikan vahvalla panoksella Roihuttaret selvitti tiensä voittoihin.

Erityismaininnan joukkueesta ansaitsisi koko Roihuttarien joukkue, mutta tässä mainittakoon lyöjäjokerit Emilia Mattila sekä Saaga Markkanen. Myös Sohvi Korhonen ja Ella Kuusisto tukivat joukkuetta tiukoissa paikoissa onnistuneilla lyönneillä. Ulkopelin osalta voi sanoa, että koko joukkue suoritti tehtävänsä tasaisen varmasti ja luotettavasti. Emmi Hannuniemi toimi koko kauden Roihuttarien ykköslukkarina ja erityisesti karsintasarjan yhteensä kahdeksassa ottelussa hänen työskentelyään oli ilo seurata.

Oheisessa kuvassa voittoisa joukkue Roihuvuoressa viimeisen ottelun jälkeen, joka pelattiin lauantaina 9.9.2023 Roihuvuoren pesäpallostadikalla täyden katsomon kannustaessa.

Pesiksen ottelutuloksiin ja tilastoihin pääsee tutustumaan web-sivulla https://www.pesistulokset.fi/.

Onnittelut Roihuttarille ja koko Roihu ry:lle!

Ensi kesänä tavataan jälleen Roihuvuoren pesäpallostadikalla!