Vetoomus Roihuvuoren ala-asteen puolesta! (2007)

436
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Opetuslautakunta on tekemässä päätöstä koulupalvelujen karsimisesta Helsingissä, myös Roihuvuoren ala-astetta koskien. Allekirjoita Sinäkin vetoomus koulupalvelujen säilyttämiseksi! Vetoomus on Roihuvuoren kirjastossa allekirjoitettavana 12.4.07 saakka, minkä jälkeen se toimitetaan opetuslautakunnalle.  

Roihuvuorelaisten vetoomus 12.4.2007 opetuslautakunnalle

Me allekirjoittaneet  vaadimme, että Roihuvuoren ala-asteiden oppilaiden koulumahdollisuudet tulee säilyttää nykyisellä tasollaan sekä opetuksellisesti, että koulumatkojen osalta.

Opetusviraston, -lautakunnan ja kaupunginvaltuuston tulee ottaa huomioon Roihuvuoressa tällä hetkellä vallitseva tilanne. Roihuvuoren koulut ovat niin täynnä, että lapset joutuvat käymään koulua viipalekouluissa, kun koulurakennuksiin ei mahdu.  Miten tällaisessa tilanteessa on mahdollista, edes esittää, että yksikkö, jossa on yli 500 oppilasta voidaan lakkauttaa ja siirtää lapset kouluun, joka nyt on jo aivan täynnä?

Opetuslautakunnalle 27.3. tehdystä  esityksestä ilmenee, että
”Roihuvuoren ala-asteen koulussa on kielikylpyopetusta, kaksikielistä opetusta (suomi-viro) ja valmistavaa opetusta sekä luokkamuotoista erityisopetusta 2 luokkaa. Suomi- viro opetuksen oppilaat tulevat laajalta alueelta. Opetus on suunniteltu jatkuvan Latokartanon peruskoulussa. Kielikylpyopetuksessa on 38 oppilasta. Nykyisten kielikylpyoppilaiden opetuksen jatkuvuus turvataan Puotilan ala-asteen koulussa. Valmistavan opetuksen luokka siirretään joko idän tai kaakon alueen kouluun. Vapautuva kielikylpyresurssi siirretään koilliseen suurpiiriin Malmin alueelle. Erityisopetusluokat siirtyvät alueen muihin kouluihin.”

Miten käy aluella asuvien lasten valmistavan opetuksen,  eritysopetuksen, kielikylpyopetuksen ja luokattoman opetuksen?
”Esityksessä koulukapasiteettia vähenee 257 oppilaspaikkaa pääkoulun osalta ja 42 oppilaspaikkaa viipaleen osalta, yhteensä 298 oppilaspaikkaa.”

Mihin sijoitetaan 202 koululaista? Entä missä käyvät koulua täydennysrakentamisen myötä tänne muuttavat uudet lapset?
Onko kaikilla oppilailla mahdollisuutta siirtyä nykyisen opetusryhmänsä mukana  Latokartanoon,  Puotilaan, Malmille, Itäiselle alueelle ja muihin kouluihin?