Vuoden 2012 kirsikankukinnan kuvaaja Reza Jafari

510
Reza

Reza Jafari

Vuoden 2012 virallinen kirsikankukinnan kuvaaja

 

AJATTELE HYVÄÄ, PUHU HYVÄÄ, TEE HYVÄÄ

Iranilaissyntyinen Reza Jafari,49, katselee Roihuvuorta kameransa linssin takaa. Tänä keväänä hänen askeleensa ovat tuon tuostakin suuntautautuneet Kirsikkapuistoon, sillä hän on saanut perinteeksi jo muodostuneen tehtävän kuvata kirsikankukkien kaunis, mutta lyhyt elämänkaari Roihuvuoressa keväällä 2012. Viime vuonna Reza kuvasi hanamin yleisötapahtumaa ja laukaisi monta loistavaa otosta, jotka ovat nähtävänä Roihuvuori.comin sivuilla kuten tämän kevään kirsikankukatkin. 

Astuessaan Suomen kamaralle ensimmäisen kerran keväällä 1990 Reza Jafari ei tiennyt maastamme mitään. Ylempään keskiluokkaan syntynyt teheranilaispoika sanoo, ettei itse valinnut uutta kotimaataan, sen sijaan Suomi valitsi hänet. Ennen sattumalta Roihuvuoreen päätymistään (2010) mies ehti asua monessa paikassa Helsinkiä. 

– En haluaisi muuttaa täältä pois, sanoo Untuvaisentielle valokuvausstudionsa rakentanut mies muistellessaan asumishistoriaansa. Roihuvuori on paikkana hyvä, mutta parasta täällä ovat kuitenkin ihmiset: suvaitsevaisia ja mukaansa ottavia.

– Eniten minua hanamijuhlissa viime vuonna miellyttivät butotanssiesitykset, sanoo mies, joka Teheranissa opiskeli taidealan oppilaitoksessa päämääränään taidemaalarin ura. Muutto Suomeen muutti urasuunnitelmia. Valokuvaajana hän on monipuolinen. Paitsi muotokuvaus häntä kiinnostavat paitsi hanamin kaltaiset tapahtumat myös luonto.

Reza Jafari on elämänkatsomukseltaan zarathustralainen.  – Zarathustralaisuudessa, joka on kristinmuskoa ja juutalaisuutta vanhempi uskonto, tavoitellaan kolmea totuutta. Ne ovat ajattele hyvää, puhu hyvää ja tee hyvää. 

Anna-Liisa Mikkelä


Aikaisempien vuosien kukinnat

Kuvia vuoden 2011 kirsikankukinnasta kuvaajana Kai Lindqvist→

Kuvia vuoden 2010 kirsikoiden kukinnasta kuvaajana Vesa Mäkinen→

Kuvia vuoden 2009 kirsikankukinnasta kuvaajan Otto-Ville Mikkelä→

Kuvia aikaisemmilta juhlilta

Kuvia IV hanamijuhlista 22.5.2011

Kuvia III hanamijuhlista 22.5.2010→

Kuvia II hanamijuhlista 10.5.2009→


brother.jpg  Geisha CCC LOGO rgb 160x110-1  voima.jpg
kulke_rgb_fi.jpg                                hyva_kasvaa.jpg