Vuoden roihuvuorelainen 2011

489
noriotomida_kuvajaydemir.jpg
noriotomida_kuvajaydemir.jpg

Vuoden roihuvuorelainen 2011
Norio Tomida

Norio Tomida (Kuva: Johanna Aydemir)

Vuoden roihuvuorelaiseksi valittiin tänä vuonna jo pitkään roihuvuorelaisten kanssa yhteistyötä tehnyt toimitusjohtaja Norio Tomida.

Asuttuaan Suomessa jo jonkin aikaa hän sai idean lähteä toteuttamaan Helsinkiin japanilaisten rakastamia kirsikkapuita huomattuaan, että Japanissa matkustaneet henkilöt halusivat nähdä myös Suomessa keväistä kirsikankukintaa. Hän neuvotteli asiasta kaupungin kanssa ja eräiden ratkaisujen jälkeen löytyi Roihuvuoresta hyvä alue. Nykyiseen Kirsikkapuistoon istutettiin 150 puuta, joiden lahjoittajat Tomida hankki japanilaisista yhdistyksistä, yrityksistä ja yksityishenkilöistä. Puisto on lähes suorassa yhteydessä myös japanilaistyylisen puutarhan kanssa.

Sittemmin puistossa on alettu järjestää myös ns. Hanami-juhlia keväisin eli kirsikankukkien katselujuhlaa. Tämä tilaisuus on vetänyt vuosi vuodelta yhä enemmän kävijöitä ja siitä on tullut, paitsi roihuvuorelaisten, myös kaikkien kaupunkilaisten yhteinen kevättilaisuus. Puut kasvavat Kirsikkapuistossa ja yhteistyö Vuoden roihuvuorelaisen Norio Tomidan ja roihuvuorelaisten välillä jatkuu vastaisuudessakin ja tavoitteena on kasvattaa edelleen puiston puumäärää.

Roihuvuori-seura luovutti Kyläjuhlien yhteydessä Norio Tomidalle kunniakirjan ja hänelle tullaan istuttamaan nimikkokirsikkapuu Kirsikkapuistoon.

Norio Tomidan haastattelu on luettavissa Roihuvuoren Kylälehden numerosta 2/2011 sivulta 20.