Yhteisöllinen koulu -hanke

414
Roihuvuori-Seura
Roihuvuori-Seura

Roihuvuorelainen! Haluaisitko osallistua koulun kehittämiseen?

Koulu on lasten ja nuorten keskeinen toimintaympäristö ja arkiyhteisö. Mitä yhteisöllisempi koulu on, sitä paremmin lapset ja nuoret siellä viihtyvät ja voivat. Koulu on myös keskeinen osa lähiyhteisöä.

Mikä on sinun suhteesi kouluyhteisöön? Entäpä jos yhdessä kehittäisimme kouluun uusia ratkaisuja, joiden päätavoite olisi lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia ja tiivistää koulun suhdetta ympäristöönsä?

Olet lämpimästi tervetullut Porolahden koululle (Roihuvuorentie 2) torstaina 8.12.2011 klo 17.30 – 20.30 jakamaan ajatuksia, kysymyksiä ja ideoita yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Olemme kiinnostuneita kuulemaan oman koulutarinasi etukäteen. Kirjoitathan lyhyesti: Mikä lisää hyvinvointia koulussa? Millaisia muistoja, kokemuksia tai  ideoita sinulla on? Lähetä tarinasi: teemu.ruohonen@edu.hel.fi Voit myös lähettää tarinasi vaikket pääsisikään iltaan.

Ilmoitathan tulostasi 05.12. mennessä: teemu.ruohonen@edu.hel.fi. Tilaisuuteen mahtuu 30 ensiksi ilmoittautunutta.

Terveisin, Teemu Ruohonen

Yhteisöllinen koulu -hanke, Helsingin kaupungin opetusviraston mediakeskus

http://yhteisollinenkoulu.posterous.com

 

Taustaksi: 

Olemme etsimässä uusia ideoita ja keinoja yhteisölliseen kehittämistoimintaan koulussa:

  • Millainen on roihuvuorelaisten näkemys yhteisöllisestä ja hyvinvoivasta koulusta?
  • Millaisia uusia palveluja voisimme kehittää lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi?
  • Miten voisimme lisätä lasten ja nuorten osallisuutta heille suunnattujen palvelujen kehittämisessä?
  • Miten sinä haluaisit osallistua kehittämistyöhön, olitpa sitten opettaja, kauppias, kirjastonhoitaja tai isovanhempi?

Haluamme kutsua sinut koulukulttuuria uudistavien sekä lasten ja nuorten hyvinvointia edistävien innovaatioiden äärelle. Tule mukaan!

Helsingin kaupungin opetusviraston mediakeskuksen Yhteisöllinen koulu -hankkeessa ollaan kehittämässä kouluun sopivia uusia palveluja ja toimintamalleja, joilla edistää koulun yhteisöllisyyttä ja lasten ja nuorten osallisuutta. Tavoitteena on kokeilla ja kehittää erityisesti lasten ja nuorten arjen median käyttöön pohjautuvia uusia ratkaisuja ja menetelmiä osaksi koulun arkea.

Kuluneen vuoden aikana olemme kehittäneet konseptia koulun omasta sosiaalisesta mediasta yhdessä Porolahden koulun opettajien ja oppilaiden kanssa. Koulun verkkoyhteisön kehittämisessä piilee orastavia mahdollisuuksia ja kehitystyö onkin jatkumassa ja laajenemassa. 

Kehittämistyö on myös osa Helsingin World Design Capital 2012 -teemavuotta.