Asumisella elinvoimaa -webinaariin 19.5. klo 12

 Miten asunto- ja maapolitiikalla luodaan kuntiin elinvoimaa? Millaisia ilmiöitä ja haasteita tulevaisuuden asumisessa on, entä millaisia luovia ratkaisujavoi löytyä asuinympäristöjen kehittämiseen? Tule kuulemaan vastauksia kysymyksiin MAL-verkoston, ARA:n ja Tampereen yliopiston Asumisella elinvoimaa -webinaariin ti 19.5. kello 12-15.30! Ilmoittautuminen päättyy ma 18.5.2020.

Webinaari alkaa ympäristöministeriön tervehdyksellä, oheisesta liitteestä näette koko ohjelman.

OHJEET 

Webinaari järjestetään Teamsin kautta, ilmoittautuneille lähetetään ohjeet ja Teams-linkki sähköpostitse lähempänä webinaaria. Ilmoittautumalla webinaariin varmistat, että saat linkin sekä esitykset sähköpostiisi.

Voitte ilmoittautuawebinaariin suoraan TÄSTÄ linkistä.

Klo 12.00 SEMINAARI ALKAA

Tervetulosanat ja johdatus aiheeseen: Professori Panu Lehtovuori, Tampereen yliopisto.

Ympäristöministeriön ajankohtaistervehdys asumisen kehittäjille. Mikko Friipyöli, erityisasiantuntija, ympäristöministeriö.

KLO 12.20 ASUNTO- JA MAAPOLITIIKKA ELINVOIMAN TUOTTAJINA

• Kohti vaikuttavampaa asuntopolitiikka. Janne Antikainen, kehitysjohtaja, MDI.

• Asumisen tulevaisuuden näkökulmia. Johtaja Aija Tasa, Rakli.

• Aktiivisen maapolitiikan mahdollisuudet ja vaikutukset yhdyskuntarakenteen ohjaamiseen, asumisen laatuun ja hintaan. Kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen, Pirkkalan kunta.

• Monipuolinen asuminen maakunnan voimavarana. Hämeen liiton maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen.

Keskustelu ja tauko

KLO 13.45 LUOVAT RATKAISUT ASUINYMPÄRISTÖJEN KEHITTÄMISESSÄ

•Innovatiivista kaupunkipientalo- ja kerrostalotypologiaa Britanniassa ja Tanskassa. Asuntosuunnittelun tutkijatohtori Jyrki Tarpio, Tampereen yliopisto.

•Kaavoituksella kohtuuhintaista, hyvällä suunnittelulla laadukasta. Sampo Vallius, erityisasiantuntija, ARA.

Keskustelu ja tauko

KLO 14.30 ASUMISEN UUDET MAHDOLLISUUDET

Vetäjä: Jarmo Lindén, johtaja, ARA. Yhteiskunta muuttuu, mutta miten hyvin kunnissa on varauduttu yhteiskunnalliseen muutokseen? Rullaako asuntotuotanto edelleen ”business as usual”? Paneelin asumisen asiantuntijat ruotivat yhdessä työelämän ja asumispreferenssien muutoksia ja kaupungistumisen vaikutuksia.

Panelisteina mm. arkkitehti Kirsti Sivén, Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy:stä, Pirkkalan kunnan kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen ja Hämeen liiton maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen.

KLO 15.15-15.25 PÄÄTÖSSANAT

Professori Panu Lehtovuori