Esittävä taide jalkautuu kaupunginosiin

sellosali

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta kohdensi maaliskuun kokouksessaan määrärahoja taidelaitosten ja esittävän taiteen ryhmien jalkautumiseen kaupunginosiin. Jaossa oli 321 000 euron potti yhteisöllisiin kehittämishankkeisiin. Määrärahalla haetaan uusia tapoja kohdata tähän saakka katveessa olleita yleisöjä sekä nivoa taide osaksi alueellista kehittämistä. Lähestymistapaa on ollut inspiroimassa ns. Lyonin kulttuurityön malli.

Tänä vuonna haussa nostettiin esille kaupungin demokratiapilottialueita. Kansallisteatteri jalkautuu Kontulaan ja Kaupunginteatteri puolestaan Itä-Pasilaan. Pitkäkosken Lenkkiteatteri on yhteistyössä Malminkartanon kehittäjien kanssa. Myös Tero Saarinen Company jatkaa viime vuonna aloitettua tanssiproduktiotaan Apollon koulussa Malminkartanossa. Nukketeatteri Sampo operoi Itä-Helsingissä useammalla alueella.

Osille pääsivät myös Roihuvuori (Esitystaiteen keskus ja Vattumadon talo ry.) sekä Malmi (Teatteri Ilmiö). Viime vuonna hienon produktion idässä vetänyt Zodiak lähtee nyt länteen Kannelmäkeen. Tukea kohdennettiin myös teemojen mukaan.