KaKe arvioi toimintamalliansa to 21.2. Oodissa

pdf

Kaupunginosien kehittäjäverkosto eli KaKe kokoontui keskustakirjasto Oodissa (ryhmätila 4) torstaina 21.2.2019 klo 17-19 /arvioimaan toimintamalliaan. Mikä on KaKen toiminnan tarkoitus ja tavoitteet? Mitkä ovat KaKen toimintatavat ja keinot saavuttaa tavoitteensa. Miten toiminta on roolitettu KaKen sisällä ja keiden kanssa KaKe tekee yhteistyötä. Muistelimme KaKen syntyvaiheita ja kehitysprosessia vuodesta 2002 alkaen. Paikalla oli yhdeksän kakelaista. Keskustelussa nousivat esille teemoina segregaation torjunta ja ilmastomuutoksen hillintä sekä ymmärryksen kasvattamisen ja oppimisen näkökulma.

Kokouksen keskeinen opetus oli, että verkostomaisen organisaation toiminnan kehittämistä ei kannata lähestyä missiosta, teemoista ja keinoista käsin vaan tärkeinä pidettävistä teemoista, joissa toivotaan edistystä. Toinen opetus oli, että jokaisen osallistujan tulisi kertoa muutokseen liittyvistä uskomuksista. Uskomuksiin vaikuttaa itse kunkin tausta kuten ammatti ja työkokemus. Keskeisiin uskomuksiin liittyy, ketkä muutoksessa ovat subjekteja ja keiden kanssa kannattaa liittoutua. Kokouksessa selvisi myös, että Helka on tekemässä omaa visiotaan.

Segregaatiota pohditaan 25.-26.4.2019 kaupunkitutkimuksen päivillä. Alueiden roolista kasvihuoneilmiön hillinnästä käydään keskustelua kesäkuun KaKe-kokouksessa. Teemakohtaisissa tarkasteluissa käydään lävitse kuhunkin teemaan liittyviä jäsenyksiä  ja myös uskomuksia muutoksesta.

Jatkamme KaKen roolin pohdintaa seuraavissa kokouksissa.

Aika: to 21.2.2019 klo 17-19 

Paikka: Keskustakirjasto Oodi, ryhmätila 4  

LISÄTIETOJA
KaKen toimintakertomukset494.3 KB  

pdfKaKen toiminnan pohdintaa (2002-2019)2.99 MB 

pdfSimo Sankarin analyysiä KaKen tilanteesta591.94 KB  

pdfKaKen 3.5.2012 tapaamisen materiaalia711.67 KB