KaKen glögitilaisuus ti 18.12. klo 17 alkaen

kake-glogi ikoni

Vuodenvaihde alkaa lähestyä ja samalla myös kaupunginosien kehittäjien perinteiset jouluglögit. Niitä siemaillaan Oulunkylän O’Gelis baarissa (Torivoudintie 1) tiistaina 18. joulukuuta klo 17 lähtien. Tuttuun tapaan pyörittelemme ajankohtaisia teemoja rennossa ilmapiirissä.

Syksy onkin ollut vivahteikas. Muutamat kaupunginosat ovat starttaamassa vuodenvaihteessa Helsingin lähidemokratiapilotteina, osa taas rakentaa visioitaan yhteydessä juuri käynnistyneeseen yleiskaavan uudistamiseen. Myös WDC – hankkeesta ollaan tekemässä yhteenvetoa.

Ensi vuodesta on tulossa poikkeuksellisen kiinnostava. Pääsemme vertailemaan eturivissä erilaisten toimintamallien soveltuvuutta ja mobilisointikykyä paikallistyössä. Kansalaisia osallistavia projekteja on ollut tuon tuosta. Harvoin niiden taustalla vaikuttavia yhteiskunnallisia käsityksiä ja oletuksia päästään kuitenkaan arvioimaan rinnakkain samanaikaisesti. Nyt siihen on Helsingissä aukeamassa ikkuna.

Käännökset toimintaympäristössämme ovat viivästyttäneet myös kirjaprojektiamme. Ehkä se on ollut lopulta onnekasta. Keskustelussa velloneita teemoja päästään nyt käsittelemään entistä konkreettisemmin. Tavoitteena on, että KaKe3-kirja ilmestyisi helmikuussa 2014. Kirjan tehtävänä on kommentoida uusia ilmiöitä ja antaa niille tulkintoja. Kirjan työnimi on ”2013 – muutoksen vuosi”.

Kirjan tekoa käsitellään tietysti myös O’Gelis Barissa. Kirjan hahmottelun kautta pääsemme sitomaan yhteen keskusteluteemoja. Kirjoittajakuntaa ei ole lukittu eli ovi on auki tulla mukaan prosessiin. Jotta pääsisimme nyt vauhdilla liikkeelle, voisi jokainen tuleva kirjoittaja tehdä glögeihin lyhyen tiivistelmän suunnitellusta aiheestaan – mielellään paperille mutta pääkin kelpaa.

Kirjahankkeeseen ja glögeihin voi tietysti osallistua myös tykkääjänä, hengailijana tai kommentoijana.

Nähdään Oulunkylässä! Ota kaverisikin mukaan!

KaKe jouluglögit 2012
Aika: tiistaina 18. joulukuuta klo 17-20
Paikka: O’Gelis Bar, Torivoudintie 1
Kotisivut

Asiaa voi kommentoida Facebookissa  

KUVA ALLA  Yleiskaavan kehityskäytävien hahmottelua ja O’Gelis Bar. Tulevan yleiskaavan haasteena on, miten mahdollistaa kehkeytyvä, rakentava, positiivinen dialogi mikro- ja makrotasojen välillä. Pähkäilemme aihetta O’Gelis Barin mikrotasolta.

yleiskaava