KaKe kokoontuu Kirjasto 10:ssä ke 20.1. klo 17-19

Kaupunginosien kehittäjäverkosto eli KaKe kokoontuu ke 20.1. klo 17-19 Kirjasto 10:n kokoushuone 1:ssä. Aiheina ovat Kortteisen ja Vaattovaaran artikkeli ”Segregaation aika” Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä, kulttuurikeskuksen Helsingin mallin hankkeiden käynnistyminen ja Helkan innovaatioalustahaku.

Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä on nostettu esille uusi kiinnostava käsite ”sosiaalinen tehokkuus” (sosial efficiacy) vastakohtana käsitteelle ”sosiaalinen disorganisoituminen” selittävänä tekijänä segregaation kehitykselle tai sen ehkäisylle. Molemmat käsitteet liittyvät Robert Sampsonin artikkeleihin, joihin on viitattu sekä Kortteisen ja Vaattovaaran artikkelissa Segregaation aika että Reino Sirénin alueellista rikosturvallisuutta käsittelevässä artikkelissa ”Uhkailu ja väkivalta huono-osaisilla alueilla”.

Helsingin mallin hankkeiden tarkastelussa kiinnostava kysymys on, miten eri alueiden kyvykkyydet vaikuttavat kulttuurihankkeiden liikkeelle lähtöön. Helkan innovaatioalustahaussa on myös keskeistä alueiden kyky organisoitua ja käydä sisäistä keskustelua ratkaistaviksi valittavista ongelmista.

AIKA: ke 20.1.2016 klo 17-19
PAIKKA: Kirjasto 10, neuvottoteluhuone 1

LISÄTIETOJA
Yhteiskuntapolitiikka

Helsingin malli

Helka etsii kolmea kekseliästä kaupunginosaa

Katso myös viime KaKe-tapaamisen 19.11.2015 materiaali