KaKe osallistui ideakilpailuun kehittämispelillä

Kaupunginosien kehittäverkosto KaKe ja Maunula-Seura osallistuivat Mayors Challenge -ideakilpailuun Kaupunginosien kehittämispeli -idealla. Mayors Challenge on yli 100 000 asukkaan kaupunkien välinen kilpailu, jossa haetaan uusia ideoita kaupunkien merkittävien ongelmien ratkaisemiseen. Kilpailukoalitio jätti oman ideansa 21.11.2013 ja Helsinki valitsee ehdokkaansa 31.1.2014 mennessä kaupunkien väliseen mittelöön. Ideakilpailun voittajakaupunki saa viiden miljoonaa euroa ja lisäksi on jaossa neljä miljoonan euron palkintoa. Palkintorahat on tarkoitettu ideoiden toteuttamiseen.

Kaupunginosien kehittämispelissä kaupunginosat kehittävät  kaupunginosan kommunikaatiorakennetta ja kehittäjäverkostoa (= innovaatioverkostoa), johon alueen asukkaat ja muut osapuolet voivat osallistua itselleen sopivissa rooleissa. Kaupunginosa on osa kaupunginosien verkostoa eli verkostokaupunkia. Siinä kaupunginosat hyötyvät keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja vaihdannasta. Pelin avulla tehdään ymmärrettäväksi kaupunginosan monimutkaista kehitystä. Ideana on myös simuloida kaupunginosien tulevaa kehitystä eri vaihtoehdoilla. Kunkin kaupunginosan tavoitteena on kehittää parhaimmat edellytykset eli mahdollisimman laaja kehittäjäverkosto edistämään uusien ideoiden syntyä ja kehittelyä. Kaikille kaupunginosan kehittämisestä kiinnostuneille löytyy verkostosta sopiva rooli. Pelistä hyötyjiä ovat alueen asukkaat parempana kaupunginosana ja kaupunki väestönsä hyvinvointina ja syntyvinä uusina vaurautta tuottavina ideoina.

Mukana Kaupunginosien kehittämispeliä olivat ideoimassa KaKen ja Maunula-Seuran lisäksi muun muassa Maunulan yhteiskoulu, Aalto-yliopisto ja Metropolia ammattikorkeakoulu sekä WSP Group.

Mayors Challenge -kilpailun aikataulu
– Kaupunginosayhdistykset lähettivät oman ideansa 21.11.2013 mennessä Helkalle
– Helka lähetti saamansa ehdotukset kaupungille 25.11.2013
– Helsinki valitsee oman ehdotuksensa viimeistään tammikuussa 2014
– Helsingin ehdotus lähetetään Mayors Challenge -kilpailuun viimeistään 31.12.2014
– Huhtikuussa valitaan 20 parasta ehdotusta jatkosparraukseen
– 20 parhaan idean jatkosparraus pidetään kesällä 2014
– kilpailun voittaja julkistetaan lokakuussa 2014

Käy tykkäämässä ideasta Ruohonkärkien Facebook-seinällä!

LISÄTIETOJA

KaKen ja Maunula-Seuran kilpailuehdotus (pdf)

Mayors Challenge -kilpailu  

Jussi Pajunen haastaa kehittämään kaupunkia – Onko sinulla viiden miljoonan euron idea?