KaKe – risteily Tallinnaan pe 20.10.2017

Kaupunginosakehittäjien perinteinen Tallinnan risteily tehdään taas tänä syksynä Eckerö – Linellä perjantaina 20. lokakuuta 2017. Matkan teema on Helkan Kotikatu -projekti, jonka käynnistymisestä on tullut kuluneeksi 20 vuotta. Hankkeessa luotiin ensimmäiset kaupunginosien kotisivut Helsingissä. Matkalla arvioidaan kommunikaation ja vuorovaikutuksen kehittymistä 20 vuoden aikana sekä keskustellaan tulevaisuuden paikallisen kommunikaation kehittämistrendeistä. Laiva lähtee kello 08.30 Länsisatamasta. Paikan päällä on hyvä olla vähintään tuntia ennen lähtöä eli 7.30. Tallinnassa tutustumme Telliskiven luovaan keskukseen. Paluu Tallinnasta takaisin on samana iltana klo 18.30.

Pohdimme myös kommunikaation merkitystä kaupunginosien kehityksessä. Helkan Kotikatu -hanke täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Ensimmäiset kaupunginosan kotisivut tehtiin vuonna 1997 Pihlajistoon ja seuraavina olivat vuorossa Lauttasaari (1998) ja Maunula (1999). Pohdimme laivalla, miten kaupunginosien kommunikaatiovälineet ovat kehittyneet viimeisen 20 vuoden aikana sekä mitkä ovat kommunikaation ja vuorovaikutuksen tulevaisuuden mahdollisuudet.

Kulttuuri-instituutioiden jalkautuminen kolmeksi vuodeksi (2016-2018) neljään pilottikaupunginosaan (Jakomäki, Kaarela, Maunula ja Vuosaari) on luonut mahdollisuuden hahmottaa ja vertailla kulttuuristen verkostojen kehkeytymistä eri alueilla. Mitkä alueiden ominaisuudet edistävät kulttuurihankkeiden toteuttamista ja asukkaiden tavoittamista.

Matkalla keskustellaan myös Taneli Heikan väitöskirjasta Dialogic Journalism, jossa on tarkasteltu kommunikaation ja journalismin vaikutusta sosiaalisten innovaatioiden syntyyn.

Perillä Tallinnassa vieraillaan jossain kiinnostavassa kohteessa. Kohde päätetään tällä kertaa vasta laivalla. Jokainen voi ehdottaa omaa suosikkiaan.

Risteilyliput täytyy itse kunkin taas hankkia omalla kustannuksellaan.

Pyydä kaverisikin mukaan!
Lisätietoja Saeeda Marjala (etunimi.sukunimi at gmail.com)

LISÄTIETOJA

Eckerö line, Tallinnan risteily 

Telliskiven luova keskus  

Taneli Heikka (7.10.2017) Dialogic Journalism   

KaKe – risteily Tallinnaan pe 23.9.2016  

KaKe – risteily Tallinnaan pe 25.9.2015  

KaKe risteili Tallinnaan ja ideoi (15.11.2013)