KaKe-risteily Tallinnaan pe 5.10.2018

Kaupunginosien kehittäjät suuntaavat taas nokkansa ja kokkansa syystuulten saattelemina päiväksi kohti Tallinnaa. Viime tapaamisessa matkustusajaksi sovittiin perjantai 5. lokakuuta. Matka tehdään kuten ennenkin Eckerö Linen aluksella, joka lähtee Länsiterminaalista T2 klo 9.00. Takaisin tullaan aluksella joka lähtee Tallinnasta klo 18.30 ja on Helsingissä klo 21.00.

Matka on omatoiminen eli jokainen lähtijä hankkii itse lippunsa.

Pääaiheena matkalla paneudumme segregaatioon ja erilaisiin mahdollisuuksiin hallita sitä. Miten segregaation riskiä voidaan ennustaa? Mitkä kaupunginosat ovat pärjänneet ennustettaan paremmin ja mitkä ovat alisuoriutujia?

Mikä selittää lopputulosta? Yhtenä konkreettisena segregaatioon vaikuttamisen keinona sivutaan ns. Helsingin mallia ja sen päättyvän kauden arvioinnin käynnistämistä.

Toivottavasti nähdään laivalla!

Hyödyllistä matkaluettavaa ja kuunneltavaa:
Geoffrey West: Skaala. Elämän ja kuoleman universaalit lait (2017 Terra Cognita)

https://areena.yle.fi/1-4266652

Perttu Häkkinen
Elämän ja kuoleman universaalit lait

Ovatko elämänmuodot sittenkään niin kovin erilaisia? Tietokirjailija Kimmo Pietiläinen kertoo Geoffrey Westin skaalasta. West on teoreettinen fyysikko, joka viisikymppisenä havahtui omaan katoavaisuuteensa ja alkoi tutkia biologiaa.

Skaalan peruskysymys kuuluu:

-Onko kuviteltavissa, että kaikki eliöt ja jopa kaikki monimutkaiset järjestelmät ulottuen kasveista ja eläimistä kaupunkeihin ja yhtiöihin noudattavat muutamia yksinkertaisia sääntöjä?

Mihin yksinkertaisiin sääntöihin West viittaa?

LISÄTIETOJA
Eckerö -line  

Helsingin mallin esittelyvideot kohdealueilta